Årets viktigaste datum för golfälskaren

Våren här och snart är de stora golfturneringarna igång. Utöver de fyra majortävlingarna, som äger rum mellan april och juli, har vi ytterligare en fantastisk tillställning att se fram emot, The US Women’s Cup. Alla de största golfspelarna har spelat i dessa turneringar, om det så är Tiger Woods, Greg Norman eller Rory Mcllroy. Det är en högtid för stjärnor att kliva fram, men också för oss som älskar att titta på golf att bänka oss framför tv-sändningarna. Den som tycker om att höja spänningen ytterligare genom att spela på sporten har goda möjligheter för detta.

Här är årets viktigaste golfdatum:

The Masters Tournament (11-14 april)

Mellan 11 och 14 april drar årets första världsberömda golfturnering igång, nämligen The Masters Tournament. En anrik tävling som har funnits sedan 1934 och spelas alltid på Augusta National Golf Club. Hit kommer spelare från hela världen för att utmana varandra i vem som svingar klubban bäst.

The PGA Championship (16-19 maj)

The Professional Golfer’s Association håller denna fantastiska majortävling, som kommer med det högst eftersträvade priset att automatiskt få medverka i de tre andra majortävlingarna (Masters, U.S. Open och Open Championship) de kommande fem åren. Den som vinner får även delta i PGA under resten av sin karriär. Mycket på spel!

The U.S. Women’s Open (27 maj – 2 juni)

Normalt sett är det herrarnas sida av sport som lockar störst publik, men The US Women’s Open har funnits sedan 1946 och fångar nästan lika stort intresse. Hit har många världsklasspelare kommit och visat var skåpet ska stå.

The U.S. Open (13-16 juni)

I mitten av den första sommarmånaden har vi den grandiosa golfturneringen The U.S. Open att avnjuta. Den spelas på lite olika ställen i USA och är känd för att hållas på de svåraste banorna. I år spelas den på Pebble Beach Golf Links i Kalifornien.

The Open Championship (18-21 juli)

Fortsättningsvis höjer sommaren temperaturen med denna klassiska turnering, även kallad British Open. Det är golfsportens hem, anrika The Royal and Ancient’s Golf Club of St. Andrews i Skottland, som arrangerar The Open Championship på nio olika golfbanor i Storbritannien.

Goda möjligheter att öka spänningen ytterligare

Betting är ett klassiskt knep för att öka spänningen ytterligare vid olika sportevent. Möjligheterna att spela på de stora golfturneringar är större än någonsin nu när spelindustrin har tagit sig in i den digitala världen. Idag finns det en uppsjö av bettingsidor och casinon på nätet där det går att pröva lyckan. Vissa av dem erbjuder också live-betting, vilket innebär att det går att placera sina insatser under matchens gång. Den försiktige kan på så vis avvakta med sitt bett tills läget känns som mest fördelaktigt, men givetvis förändras oddsen under resans gång.

I dagsläget finns det över 100 spelaktörer på den svenska marknaden. Detta innebär att det också finns en enorm konkurrens. För att differentiera sig från varandra använder sig spelbolagen av olika bonusar att locka sina nya kunder med. Ett exempel på bonusar är insättningsbonusar, som ger de nya kunderna ett mervärde på de första insättningarna man gör hos spelbolaget. Ibland kan det röra sig om ett par hundra procent. Klicka för bonusar här och få en komplett översikt över vad de olika spelsidorna erbjuder just nu. Där går det också att hur pass användarvänliga de anses vara.

För den golfintresserade finns det med andra ord en hel del att se fram emot. Många prestigefulla tävlingar ska hållas och en hel del spänning utlovas.