Det europeiska lagets lördagsoutfit presenteras under ”Stylish Saturday”

Det europeiska damlaget kommer att se extra snyggt ut under lördagen med en härlig färgpalett.

När Solheim Cup inleder sin andra tävlingsdag i Gleneagles i Skottland 14e september kommer det europeiska laget att visa upp ett ny look i en snygg färgpalett som inkluderar marinblått, vitt och en rosa nyans kallad rabarber. En av de speciella egenskaperna hos det europeiska laget är att vi ser en stor diversifiering av Europas bästa kvinnliga golfare från sju olika länder.

Färgpaletten är dock inte det enda som kommer få de europeiska kvinnorna att stå ut under dagen. Med ett brett sortiment av kläder, noga utvalda för att möta de ofta skiftande väderförhållandena på den välkända skotska golfbanan med parklandskap, kommer spelarna att vara redo för vilket väder som helst. Kyliga temperaturer, starka vindar som sveper över den skotska landsbygden, regn som kan börja och sluta vid vilket ögonblick som helst, och allt däremellan.

Lördagens outfit består av: Crail polo shirt, en funktionell polo i rabarbernyans och marinblå knäppning. Ashby full zip, ett varmare klädesplagg med dragkedja och mjukt fleecefoder för optimal värme under kalla tidiga morgnar i rabarbernyans och marinblå sidor. Arden väst i marinblått, ett riktigt måste, vindtät och varm över spelarens rygg och axlar medan den tillåter full rörelse av armarna. Grace byxor, så stretchiga att man knappt känner av dem, i vackert marinblått. Portnoo byxor, vindtäta med fleecefoder för kyliga morgnar, i marinblått. Slutligen, eftersom regnet alltid verkar vara fem mnuter bort i Skottland, bär de Swinley regnjacka och byxor för att skydda mot alla typer av vått väder, och detta kit finns i marinblått eller vitt.

Vad som kommer att bäras under söndagen är fortfarande en överraskning!

Ett urval av de olika klädesplaggen som visas upp på banan kommer att finnas till försäljning i merchandisebutiken vid Gleneagles under evenemangsveckan. Solheim Cup förväntas välkomna upp till 100,000 besökare till Gleneagles och över 600 miljoner personer kommer att se eventet via tv-sändningar.

Abacus Sportswear grundades 1991 och har vuxit till ett av golfvärldens mest framgångsrika internationella märken för kläder och tillbehör, kända för sin funktion, design och kvalitet. Läs mer på www.abacussportswear.com.