Europeiska Solheim Cup-lagets kapten utmanar fansen: “Klä er i tartan och hjälp oss vinna!”

I Skottlands opålitliga septemberväder ger sig det europeiska laget ut för kämpa och med fansens hjälp – segra. Lagkapten Catriona Matthew utmanar fansen att klä sig i tartan-mönster fredag den 13:e september för att visa stöd och få chans att vinna en outfit från Abacus Sportswear med Solheim Cups egna tartan-mönster.

När Solheim Cup går av stapeln i Gleneagles nu i september kan vi tittare se fram emot att se en unik design på det europeiska lagets plagg. Solheim Cups officiella tartan-mönster har nämligen inkorporerats in i flera Abacus-plagg för att fira att Solheim Cup återvänder till golfens hemland – Skottland.

Under hela samarbetet mellan det europeiska laget och svenska Abacus Sportswear har lagkapten Catriona Matthew jobbat nära med huvud-designern Chris Mattson. Tillsammans har de arbetat fram lagets look och hur de ska vara utrustade under veckan i September i Gleneagles – en period okänd för sina oförutsägbara väderlekar.

Lagkapten Catriona Matther och Abacus huvuddesigner Chris Mattsson

Catriona Matthew förklarar att “funktionella kläder anpassade till vädret var en hög prioritet – och en jag visste att Abacus skulle kunna leverera då företaget förstår hur viktiga plagg som tål många olika klimat är för oss golfare.”

“För mig kan de rätta kläderna bidra till att minimera distraktionerna på banan, vilket behövs när man ska prestera på topp i det mest prestigefyllda eventet inom kvinnlig golf.”

Matthew ville se det officiella tartan-mönstret för Solheim Cup – beställd av VisitScotland och skapad av Lochcarron of Scotland – inkorporerad i plaggen.

“När jag fick höra att det hade beställts ett särskilt tartan-mönster för att fira Solheim Cup 2019 visste jag direkt att jag ville ha med den i lagets kläder. Som en tydlig internationell symbol för Skottland ville jag verkligen ha med den i fredags-outfiten. Jag tänkte att det kunde bli det speciella elementet för att få publiken att sluta upp bakom oss mot våra motståndare från Amerika.”

Plaggen i fredags-outfiten

Fredags-utmaningen

Matthew har utmanat de europeiska fansen att visa sitt stöd genom att klä sig i tartan-mönster fredag den 13:e september, och den bäst klädda kommer att vinna en komplett fredags-outfit: en Abacus® Troon hybridjacka och Crail polo.

Fredags-outfiten består av en Troon hybridjacka och väst med vindtätt tyg på fram och baksida där det behövs som mest, och sidor och ärmar i stretch-fleece för att försäkra total rörelsefrihet. Underlagret, en Crail-polo med tartan-mönstrad krage, är ett funktionellt lager med gott om stretch, samt god andnings- och uppsugningsförmåga.

“Plaggen som sticker ut mest för mig är så klart Troon hybridjackan som inkorporerar det officiella tartan-mönstret för Solheim Cup. Den är också varm men ger en full rörlighet på grund av stretch-tyget i sidorna. Likaså är Portnoo-byxorna väldigt flexibla och i material som andas väl.”

Allt de tartan-klädda fansen behöver göra är att ladda upp en bild till Solheim Cup Europes Twitter eller Instagram @SolheimCupEuro med hashtagen #TartanFriday