Följ världens största golfturneringar

Våren och sommaren är den bästa tiden för oss golfare. Inte bara när det kommer till att få spela ute i det härliga vädret, utan också för att följa de stora golfturneringarna. I april drar den första av världens mest prestigefyllda golfturneringar igång, och den sista av dem äger rum i juli. Det blir intensivt, men också väldigt underhållande.

The Masters

Först ut är The Masters Tournament, som spelats årligen sedan 1934 i Augusta, Georgia, mellan den 11-14 april. Den som har vunnit flest gånger är den amerikanske ikonen Jack Nicklaus, som lyckades mäkta med hela sex segrar mellan åren 1963 och 1986. Men den som vunnit The Masters med störst poängskillnad är ingen mindre än Tiger Woods, när han 1997 vann med 12 poäng över motståndaren Tom Kite. Förra året vann Patrick Reed, men i år håller flera spelbolag Dustin Johnson som favorit att vinna turneringen.

PGA Championship

Den här golfturneringen är bara öppen för spelare på USA-touren samt särskilda utomstående spelare, som bjudits in. PGA Championship hålls på Bellerive Country Club i Missouri. Vanligtvis spelas den i augusti, men i år kommer den att hållas redan i maj. Det finns ett gäng spelare som vunnit turneringen flera gånger, inte minst de största som Tiger Woods, Jack Nicklaus och Rory Mcllroy. I år är Dustin Johnson, Tiger Woods och just Mcllroy de stora favoriterna att vinna turneringen.

U.S. Open

Bland de fyra majortävlingarna hittar vi givetvis U.S. Open. Denna klassiska turnerings början går tillbaka hela vägen till 1895 och spelas varje år i juni månad. Från och med 2019 har U.S. Open den största prispotten av alla golfturneringar, hela 12 miljoner dollar. Något som också kännetecknar turneringen är att den varje år hålls på olika platser. Förra året hölls den i New York, och kommer i år att hållas på Pebble Beach i Kalifornien. De senaste åren har Brooks Koepka vunnit turneringen, men i år är Dustin Johnson tillsammans med Tiger Woods den stora favoriten att vinna.

The Open Championship

Denna fantastiska golfturnering, även kallad British Open, spelas i juli på Royal Portrush Golf Club i Storbritannien. Den grundades 1865 vilket gör den till äldst av samtliga turneringar. 2016 slutade svensken Henrik Stenson upp som vinnare, och förra året fick italienaren Francesco Molinari kliva högst upp på prispallen. I år håller många Rory Mcllroy som favorit att vinna, tätt följd av Tiger Woods och Dustin Johnson.

Spela på de stora golfturneringarna

Vill du höja spänningen i turneringarna ännu mer under uppgörelsens hetta kan du hålla dig uppdaterad om olika odds spelvärde på diverse spelbolag. Odds har tendensen skilja sig mer än vad man kan tro mellan bolag, och flera av dem erbjuder sina spelare bonusar i form av extra pengar vid insättning.

Vi väntar oss en spännande och underhållande period i golfens tecken. Förhoppningsvis blir 2019:s upplagor av majortävlingarna något att minnas en lång tid framöver.