Så tränar du golf inomhus

Vårens hoppingivande värme, sommarens friska gräsmattor och höstens ljuvliga färger gör sig alla bra på golfbanan. Men värre är det med den fjärde årstiden. För golfentusiasten är favoritårstiden sällan vinter. Snö som yr, frostigt gräs och iskalla vindar rimmar inte väl med sporten. Så vad ska du göra om du vill fortsätta att hålla igång även under årets kyligare delar? Faktum är att det finns flera bra alternativ när det kommer till inomhusträning av golf.

Att inreda sitt hem med en inomhusgreen är förstås det absolut roligaste alternativet. Få till det perfekta rummet för en man med ett intresse för sport, online gambling och häng med grabbarna genom att läsa på online om hur andra har gjort. Just inomhusgreen kan verka dyrt vid första tanken, men faktum är att det går att beställa nödvändiga delar till bra pris. Resultatet blir en fin golfgreen för puttning.

Att öva på golfsvingen är något alla golfspelare behöver hålla igång och göra, oavsett vilken nivå man spelar på. Det kan man, tro det eller ej, också göra inomhus. Kom ihåg att det viktigaste för att lyckas med golfsvingen är att följa kroppens rotation. För många nybörjare få klubban lida istället, och den blir instabil. Prova att öva på putten genom att placera en bok söder om bollen, vid dina fötter, och en annan bok precis norr om bollen. Avståndet ska vara så brett att din putter bara precis kan gå igenom. Sedan slår du. Övningen kommer att hjälpa dig att svinga rakt, eftersom puttern inte går igenom böckerna utan att du svingar precis mitt emellan.

En av de mest klassiska attiraljerna som man behöver för bra inomhusträning av golf är en golfspegel. Golfspeglar har ofta lätt vikt och är enkla att flytta runt. Syftet med produkten är att du kan öva på att hitta rätt position. Proffsvarianterna kan kosta en slant, men det finns också sätt att göra en egen golfspegel och på så sätt komma undan billigare.

Om du bor i en enrummare kan det förstås vara svårt att få till någon golfträning inomhus överhuvudtaget. Då gäller det att hålla huvudet kallt, besöka en inomhusgreen då och då, och istället läsa på i dedikerad golflitteratur. All träning behöver faktiskt inte vara fysisk. Efter en lång dag på jobbet kan det vara skönt att slå sig ner i favoritfåtöljen och förkovra sig i ett golfproffs eller någon duktig coachs idéer. Välj en bok som passar just ditt spel.

Självklart kan vintern sätta käppar i hjulet för din golfträning, men det finns knep att ta till för att kunna utveckla dina färdigheter även inomhus. Varför inte bygga en inomhusgreen i vardagsrummet eller i ditt hobbyrum? Kanske öva på svingen genom att lägga ut böcker på golvet på rätt sätt. En golfspegel kan annars vara ett smart alternativ, hemmabyggd eller proffstillverkad. Eller så tar du den enkla vägen och läser en bok i ämnet. Framåt vårkanten sätts dina nedlagda inomhusträningstimmar på prov, och då kan du räkna med en stabil utveckling.