Spela golf i USA

USA med sina storslagna landskap är perfekt för en golfresa. Stora delar av landet har dessutom ett klimat som gör det fullt möjligt att spela golf året runt, något som vi saknar här i Sverige. Fina golfbanor med tillhörande hotell finns i stort sett över hela landet men kanske det är mest de södra och västra delarna som lockar oss svenskar mest, i alla fall vintertid.

Spela i Las Vegas

Ett område som erbjuder många tillfällen till golf och även andra spel är området runt Las Vegas i delstaten Nevada. Nevada är en ökenstat med varmt klimat året runt. På sommaren kan vädret vara en aning för hett men under höst, vinter och vår är det betydligt mer behagligt. Få regndagar gör att det blir många dagar att spela golf på. Om du är en hängiven golfspelare är möjligheten stor att du även tycker om andra spel. Området runt Las Vegas har fler än 50 golfbanor och erbjuder minst lika mycket golfspel som spel casino. Så i Las Vegas är det fullt möjligt att stöta på Storspelare som Chris Moneymaker så väl som Tiger Woods.

Solsäkra Kalifornien

Den soliga delstaten Kalifornien ligger belägen i den sydvästra delen av USA och är perfekt som golfdestination. Få regndagar och varmt året om gör att dagarna det går att spela blir många. Spela på fantastiska golfbanor med utsikt över Stilla Havet och kombinera med en rundresa till Los Angeles och San Diego. Två storstäder inte långt ifrån varandra med många sevärdheter. Börja dagen med en golfrunda och avsluta med en promenad på den kända Hollywood Boulevard där många filmstjärnor förärats en egen gatsten. Väljer du att spela golf i närheten av San Fransisco finns många möjligheter till att kombinera golf med besök på intressanta vingårdar då norra Kalifornien är ett av landets största vindistrikt.

Florida lockar många

En annan solsäker delstat är Florida som lockar många svenska besökare varje vinter. Här bor också många golfproffs, bland annat den svenska före detta proffsspelaren Jesper Parnevik. Välj mellan långt över 1000 banor att spela på. Flera av dem används regelbundet till internationella golfturneringar. Till exempel Innisbrook Resort i Tampa på Floridas västkust där PGA Tour gör regelbundna stopp. I Tampa finns även en av USA:s längsta stränder. Så efter en heldag på banan går det bra att svida om till badkläder och ta sig ner till beachen som bjuder på finkornig vit sand och vajande palmer.