Två golfresor att åka på 2020

Nu är det snart mars och solen har äntligen blivit lite mer av en vanlig figur i våra liv igen – och bättre blir det. Vid den här tiden på året så har de flesta börjat planera för sommaren och ansöka om semester. Vart ska vi åka? Hur ska vi resa? Vad har vi egentligen för möjlighet att vara lediga tillsammans? Frågorna är många, men för alla med ett golfintresse – stort som litet – tänkte vi tipsa om tre drömmiga destinationer som vi gärna hade åkt på.

Aroeira Golf – Lissabon, Portugal

Detta resemål har allt man kan önska om! Ett nyproducerat, fräscht boutiquehotell som man kan bo på under hela vistelsen. Inte nog med att Aroeira är en fantastisk golfresort med 36 hål, så är man också omgiven av en magisk omgivning där mycket är naturskyddat.

För den som inte bara vill andas golf så finns det vingårdar i närheten som kan bli en riktigt trevlig utflykt. För den historieälskande så finns det strax söder om Aroeira även unika och förhistoriska spår av dinosaurier.

Al Hamra – Ras Al-Khaimah, Förenade Arabemiraten

För dig som vill åka lite längre bort än Europa så rekommenderar vi Al Hamra som är en golfbana designad av Peter Harradine. Här kan du skapa dig oförglömliga minnen från golfen, de vita stränderna och det fantastiska klimatet. Ett allt-i-ett-paket.

Emiratet som Al Hamra ligger i är ett av sju sådana, där Dubai är det mest kända. Ras Al-Khaimah (RAK) är känt för sitt klimat och dess vänliga befolkning. Kombinerar man detta med dess läge och att man har fyra mil av kust längs Persiska viken så förstår man varför RAK är ett så pass populärt resemål. Om du dessutom fascineras av berg så har du verkligen hittat din drömdestination då Hajar-bergen ligger i området och de reser sig ända upp till 1900 meters höjd.

Al Hamra är ett bra resmål för dig som kanske inte lyckas få ut semester i sommar alternativt gillar att spendera din tid i Sverige när det faktiskt är desto mer behagligt och framförallt golfvänligt. Detta då det blir otroligt varmt under sommarmånaderna, vilket kan ta bort en del av njutningen. Därför rekommenderar vi dig att åka under vintern då man både klarar av golfandet och en eftermiddag på stranden.

Tips för att få råd med golfresan

Golf kan i sig ofta ses som en lyxsport, vilket då späs på av att folk pratar om hur de åker på lyxiga resorts där de bor precis vid golfbanan. Absolut att det gäller att prioritera, men så är det med det allt oavsett om det gäller jobb, mat eller diverse åtaganden. Genom att göra en inventering av ens ekonomi och då vilka utgifter kontra intäkter man faktiskt har, så kan man få lös en del pengar utan att behöva tjäna mer. En enkel åtgärd som inte kräver någon som helst uppoffring är att samla lånen och på så sätt få ner räntor och lånekostnader. En annan sak man kan göra är att “bara” dra ned på utgifterna. Ställ frågor som: finns det billigare alternativ? Behöver jag verkligen det här? Går det att köpa begagnat?

Ytterligare en sak man kan göra när man vill öka sin levnadsstandard är att helt enkelt öka sina intäkter. Självklart kan den ansträngning detta innebär även försämra livskvaliteten, så det gäller att prioritera. Värt att komma ihåg är att en intäktsökning inte behöver vara aktiv då passiva inkomster såsom investeringar, hyra ut rum/lägenhet/bostad osv. är bra när man inte vill lägga ned så mycket tid eller energi. Det var våra tips som vi hoppas du kan ha nytta av för att kunna åka på en härlig resa fylld av golf, härligt väder och god mat.