Golfsäsongen är äntligen här – så här ser årets golfmode ut: ”Moderna designuttryck möter klassisk golf”

När det kommer till mode har kvinnor på många sätt en fördel på golfbanan – det menar Annica Rantala, head of design and marketing på Röhnisch. Den här säsongen har man låtit sig inspireras av Afrika, men också av det klassiska tennismodet.

 

Att klä sig snyggt på golfbanan kan ibland kännas knepigt. Ska man ha långbyxor eller kjol? Hur ska jag klä mig om det regnar – och vilka färger är det som gäller den här säsongen? På Röhnisch har man tänkt på allt det här och säsongens kläder innehåller mängder av spännande nyheter, allt för att vi tjejer ska känna oss extra piffiga på banan.

Vad ska man tänka på när det kommer till golfkläder (damer)?
— Kvinnor som spelar golf älskar livet i rörelse, som en dag på golfbanan innebär. Samtidigt vill de känna sig snygga och välklädda. Bra, kvinnlig passform och funktionella material är A och O. Därtill gäller det att spegla rådande trender på ett sätt som passar på golfbanan. Kvinnorna vill inte kompromissa mellan att se snygga ut och att kläderna fungerar väl för golf, säger Annica Rantala, head of design and marketing på Röhnisch.

Hur ska man tänka när man ska ut och spela i regn?
Man skall tänka på att klä sig funktionellt inifrån kroppen och ut till regnskyddet. Jag rekommenderar en membranjacka som är helt vattentät men som släpper ut kondens och svett.

Hur har golfmodet för damer utvecklats sen ni började?
— Det har utvecklats massor! Från att Röhnisch var ett av de första märkena med speciella kollektioner för damgolf. Tidigare spelade kvinnor golf i herrpikéer och andra unisexplagg. Idag finns det en massor av kul att välja mellan för kvinnliga golfspelare.

Vad tänker du om att damerna har kjol och herrarna alltid spelar med långbyxor?
Jag tänker att vi kvinnor har en fördel. Vi har mycket fler plagg att välja mellan i en golfkollektion. För kvinnliga golfare erbjuds det allt från shorts, kjolar, piratbyxor till långa byxor. Männen har betydligt färre val.

Hur ser golfmodet ut den här säsongen?
Vi ser att nya moderna designuttryck möter klassisk golf. Att nya starka, sportiga färger möter klassiska pasteller. Dessa möten betyder att man genom nya kombinationer kan hitta många stiluttryck och personliga outfits. Textila print är en viktig del av Röhnisch. SS18 har vi en stor blomma vi kallar ”Masaii Flower” och ett grafiskt, vågigt print. Till detta adderar vi plagg med sportiga ränder i sidan.

Vad har ni inspirerats av?
Inspirationen till våra textila prints kommer den här säsongen från Afrika. Från traditionella, afrikanska textilprint som vi valt att tolka på vårt, lite sportigare vis. Vi har även låtit oss inspireras av klassisk tennis: marinblå och vita plagg i klassisk piké och med sportiga ränder i sidan.

Vissa av plaggen för tankarna till Missoni, tänker jag rätt då?
— Tack! Vi har inte tittat på Missioni men vi känner oss stolta för referensen.

Vilka färger är det som gäller?
Vårt färgkort för SS18 spänner över färger från stark, sportig orange, till ljus pastellrosa som vi kallar ”Cherry Blossom”. Självklart med många möjligheter att kombinera säsongens färger med navy, svart, beige och vitt.

Har ni något golfplagg som säljer lite extra bra?
Jag gissar att säsongens succé blir vårt nya, funktionella kvalitet för byxor och kjolar: Comfort Stretch. Det är en mjuk och följsam 4-way stretch som ger stor rörelsefrihet och är behaglig att bära. Designen är en hög modell med ”french pocket”. I den kvalitén kan du välja själv om du vill spela golf i byxa eller i kjol. Alternativen finns där.