Golf bra för affärerna – Även om man spelar ensam

Det är inte sällan man hör nedsättande kommentarer om golf när diskussioner om sport förs. Det sägs att golf inte är en riktig sport för i riktiga sporter ska man minsann slita ut sig, vara i fysisk toppform, komma i närkontakt med andra spelare med mera. För att toppa upp argumentationen så listas det ofta ett antal framgångsrika golfspelare som utan tvekan varit i dålig fysisk form och uppenbart levt väldigt ohälsosamma liv.

Det brukar ofta också tilläggas att många golfspelare åker i golfbil och dricker en och annan öl under och efter golfrundan. Men vem har inte sett kraftiga slalomåkare sittandes i backen och smutta på en Jägermeister medan de spelar nätcasino på MR Green via mobiltelefonen? Det är trots allt inte fritidsutövarna som ska stå som exempel för hur samma sports elitutövare är.

Träffa affärspartners på golfbanan

Men visst har golf många gånger – på samma sätt som skidåkning, segling, tennis med flera sporter – fungerat som en social mötesplats för företagare som vill kunna nätverka i en trevlig miljö.

Den som spelat golf vet också hur trevligt det kan vara att småprata lite när man är på väg fram till sin snyggt placerade boll mitt på fairway. Detta gör på många sätt golf unikt bland sporter, att det är enkelt att kommunicera med andra spelare under själva utövandet av sporten. Det är också det som så många golfare finner så attraktivt med golf, och det är det som gör att det är lätt att knyta kontakt med andra spelare när man åker ut till golfbanan själv och där paras ihop med nya personer.

Golf är en mentalt krävande sport

Men den som spelat golf vet också att golf är en mycket mentalt krävande sport. För att få till slagen måste man känna det där inre lugnet som är så viktigt för att svingen ska bli tillräckligt avslappnad för ett bra slag, och är det inte svingen som ska vara perfekt är det fokuset när man ska till att putta.

Många tror att det där lugnet är något som man har eller inte har men det är inte helt sant. Visst är det så att vissa personer är lugnare än andra men det går också att träna sitt lugn. Man kan öva med meditation, man kan jobba med den fysiska hälsan och mycket annat. Men man kan också ge sig ut på golfbanan ensam och spela i lugn och ro. Då lär man sig att hitta sig själv när man spelar, och det är nu vi kommer till poängen. För den som vill lyckas med affärer är det mycket viktigt att hitta en inre ro som gör att man kan tänka i lugn och ro och då komma fram till vad det är man behöver göra för att lyckas med affärer.

Golf är tillräckligt absorberande för att man ska glömma bort sina vardagsbekymmer eftersom man både promenerar och fokuserar på sitt spel och det är precis där som lösningarna på de mest komplicerade problemen brukar komma av sig själv. Det är när man hittat lugn och ro i en vacker omgivning som man helt plötsligt har svaren på sina frågor.

Golf är visst en riktig sport och till skillnad från många andra sporter måste man ha med sig huvudet också.