Om du vill nå din sanna potential som golfspelare är det dags att börja fundera på vad du äter före efter och under dina golfrundor

Golf är idag en annorlunda sport än det var 20 år sedan. Dagens golfare är mer lika atleter och måste göra allt de kan för att få en fördel ute på banan. Vad du äter och dricker kan ta minst tre till fem slag från din score, bara du vet hur.

Det är inte endast golfen som ändrar karaktär, idag är spelbranschen långt mer avancerad än 20 år sedan. En av aktörerna som gått i bräschen för detta är Bet365, som just nu erbjuder välkomstbonusar 365 dagar om året.

Om du någonsin känt dig utmattad under eller efter en runda – Det kan innebära att du äter och dricker helt fel!

Golf är en unik sport i det att man spelar under fyra till fem timmar, vilket är jämfört med andra sporter än en ovanligt lång tid att pressa sin kropp och hjärna. Andra sporter kräver att du fokuserar intensivt en timme, medan golf kräver att du slår av och på ditt fokus flera gånger under de fyra timmarna ute på banan.

Vad du INTE ska göra:

Bland det sämsta du kan göra för din sving är att sova dåligt. Störd nattsömn hindrar produktionen av tillväxthormon vilket kommer stoppa dig från full återhämtning, mentalt och fysiskt.

Alkohol kan tyckas ett bra hjälpmedel för att somna in snabbare, men det förhindrar dig från att nå djupsömnen som krävs för restorativ sömn. Undvik alkohol före golfrundan.

Drick vatten som ett golfpro!

Om du känner dig törstig innebär det att du redan hunnit bli uttorkad, vilket hindrar din förmåga att koncentrera dig och prestera på topp. Se till att ta med dig en stor flaska vatten och gör en vana av att dricka lite på varje tee. Efter 30 minuter bör du börja dricka mer vatten för att inte förlora elektrolyter. En energidryck som inte innehåller allt för mycket socker kan ibland vara att föredra.

Mat för vinnare!

Ät cirka två till tre timmar före rundan börjar. Studier har visat att måltider med 200-300g kolhydrater innan fysisk aktivitet kan förbättra ens prestation. Se till att det är hög kvalitet på kolhydraterna. Skippa det vita brödet och ät en skål gröt istället. De sakta kolhydraterna kommer hålla dig mätt längre. Ta även med frukt ut på banan för att snabbt kunna återställa blodsockret för att kunna hålla koncentrationen vid de svåra puttarna.

Extra-tips!

Grillad kyckling med en lätt sallad och grönsaker är ett av Tiger Woods många hemliga vapen när det kommer till golfmat.