Kvarvarande Majortävlingar att hålla koll på 2022

För alla som uppskattar att betta på golf är de stora Majortävlingarna några av årets höjdpunkter i kalendern. Fick du mersmak av att se Tiger Woods göra comeback under The Masters, så längtar du säkerligen redan efter kommande tävlingar. Om du inte har koll på när de spelas har du hittat helt rätt – du hittar svaret i den här artikeln.

Det är visserligen några veckor kvar till nästa Major, men det är inte fel att börja ladda upp så smått redan nu. Du kan nämligen hitta grymma speltips idag hos speltips.se – och det även för andra sporter än golf. Spelmöjligheterna är många även mellan Majortävlingarna.

Nedan tar vi en titt på när du behöver fylla kalendern med andra alternativ och exakt vilka datum du bör bänka dig framför tv:n för golf i världsklass.

Herrarnas resterande Majortävlingar

Årets första Major på herrsidan var nyss avslutade The Masters, som gick av stapeln 7–10 april på Augusta National i Augusta, Georgia. Tävlingen kammades hem av Scottie Scheffler och den uppmärksammades lite extra på grund av Tiger Woods comeback.

Nästa Major som väntar på schemat är PGA Championship. Årets andra Major för herrarna spelas mellan 19–22 maj och arrangeras på Southern Hills i Tulsa, Oklahoma.

Efter PGA Championship är det lite mindre än en månads uppehåll innan det är dags för Major nummer tre, i form av US Open. I år spelas US Open på The Country Club i Brookline, Massachusetts.

Herrarnas sista Majortävling för året är The Open, den äldsta av de fyra Majortävlingarna och den enda som inte spelas på amerikansk mark. I år är tävlingen planerad till 14–17 juli. Årets The Open arrangeras på klassiska St Andrews Old Course, i Skottland.

Damernas resterande Majortävlingar

Även damernas Majorsäsong har redan rullat igång, och det med The Chevron Championship som spelades på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage, Kalifornia den 31 mars–3 april. Vinnare i tävlingen blev Jennifer Kupcho.

Till skillnad från herrarna, så spelar damerna ingen Majortävling i maj. Istället får vi vänta till juni, då US Women’s Open spelas (2–5 juni). Tävlingen spelas på Pine Needles Lodge and Golf Club i Southern Pines, North Carolina.

För att kompensera avsaknaden av en tävling i maj, så spelas det hela två Majortävlingar för damerna i juni. Mellan 23–26 juni går KPMG Women’s PGA Championship av stapeln på Congressional Country Club i Bethesda, Maryland.

Efter de tre Majortävlingarna i USA bär det av till Europa för att avsluta Majorsäsongen. Amundi Evian Championship spelas på Evian Resort Golf Club i Evian-les-Bains, Frankrike mellan 21–24 juli.

Damerna har dessutom ytterligare en Major och spelar avslutningsvis AIG Women’s Open i Skottland mellan 4–7 augusti. Det på Muirfield i Easy Lothian.

Majorsäsongen har precis kickat igång för både herrar och damer. Redan under de första två tävlingarna bjöds vi på gedigen underhållning och lyckligtvis finns det mer av den varan att se fram emot de närmaste månaderna.