Betting på golf och bollsporter

Du känner säkert igen att det är möjligt att satsa pengar på exempelvis trav och det är det som kallas för betting. Att spela på betting eller på odds, som det också kallas för, innebär att du satsar pengar på hur du tror att slutresultatet kommer att bli i till exempel en spelomgång eller match. Det finns en mängd olika sporter och evenemang som du kan betta på. Två av dessa är golf och bollsporter.

Att betta på golf

Som beskrevs ovan innebär betting att du satsar pengar på hur du tror att slutresultatet kommer att bli. Att betta på golf och bollsporter fungerar på samma sätt. Det som skiljer sig åt dem emellan är vilka resultat som du kan betta på i de olika sporterna.

När det kommer till att betta på golf finns det vanligen två typer av spel att betta på: vinnarspel och specialspel. Vinnarspel är den vanligaste typen av odds och här kan du satsa på vem som kommer att vinna turneringen. Du kan också välja att betta på vem som är bäst under en specifik runda.

Det finns även en massa andra typer av odds som du kan betta på i golf. Du kan till exempel satsa på om en spelare kommer i topp fem, antalet slag en spelare gör och vilken nationalitet vinnaren har.

Att betta på bollsporter

När det kommer till betting på bollsporter finns det en mängd olika sporter att välja mellan. Allt från cricket och baseboll till fotboll och basket. Betting på bollsporter har ofta många fler typer av spel som du kan satsa på än betting på golf.

Den absolut mest populära bollsporten när det kommer till betting är fotboll. Om du vill betta på fotboll hittar du en mängd olika spel att betta på. Du kommer exempelvis att kunna satsa på slutresultatet i matchen, hur många mål lagen gör, vem som gör mål först och om båda lagen gör mål.

När det kommer till betting på basket så skiljer sig oddsen lite åt. Du kommer bland annat att kunna satsa på totalt antal poäng ett visst lag gör, om slutpoängen för ett av lagen är udda eller jämna och vilket lag som blir matchens vinnare.

Om du i stället skulle vilja betta på tennis kommer du att hitta lite andra odds. Här kommer du att kunna betta på matchens vinnare, vinnaren av varje set, och resultatet att varje set.

Betting utan svensk licens

Det går att betta hos spelbolag som inte har en svensk licens. Att betta hos spelbolag som saknar en svensk spellicens är inte olagligt. Du behöver dock vara medveten om att de spelbolag heller inte följer svensk lagstiftning och därför kan du exempelvis vara tvungen att skatta på de vinster som du gör. Så länge spelbolaget bedriver sin verksamhet inom EU:s gränser är dock vinsterna skattefria. Spelbolag som inte har en svensk licens har vanligtvis någon annan typ av licens som till exempel Curacao eller MGA.

Här kan du läsa mer om betting utan svensk licens