Förbättra dina odds i golf betting

Är du fullkomligt galen i sporten golf och även intresserad av att satsa pengar medan du kikar på exempelvis US Open? Då finns det några viktiga saker att ha i åtanke. Här kommer vi att gå igenom grunderna för att förbättra dina odds i golf betting. Tipsen är dessutom applicerbara även om du inte gillar liveodds, det vill säga om du föredrar att satsa innan exempelvis Ryder Cup har börjat.

Golf betting strategier

Så hur ska man egentligen tänka gällande golf betting? Det finns flera betting strategier du kan följa, men för att hålla det så enkelt som möjligt så bör du egentligen först bestämma dig om du vill spela kortsiktigt eller långsiktigt. Det vill säga, om du vill vinna stora pengar på golf betting inom en kort tidsram, så är det hög risk betting med höga odds som gäller. Om du istället har tänkt spela långsiktigt, så gäller det att spela på “säkra bets”, som i jämförelse kommer att ha väldigt låga odds. Här nedan går vi igenom tankesättet bakom ovan påstående i mer detalj:

Hög risk betting

För dig som hellre vinner stora pengar på golf betting under kort tid, så finns det ett flertal olika alternativ som du kan anamma. Du kan till exempel välja att spela:

Enskilda bets med höga odds

  • Kombinationsspel som innebär desto högre odds ju fler satsningar du lägger till
  • Systemspel som innebär desto högre odds ju fler bets som placeras i spelkupongen

Du kan antingen placera en större summa pengar på ett enskilt bet med höga odds, vilket då kommer att generera en stor vinstsumma om du gissat rätt utkomst. De typer av marknader i golf som brukar ha riktigt höga odds på enstaka bets är i vanliga fall vem som slutar som vinnare i turneringen. Detta eftersom att det finns så pass många tävlande i en golfturnering, så det finns helt enkelt väldigt stor felmarginal, och därför blir oddsen desto bättre.

Du kan placera flera bets i en och samma spelkupong, vilket blir ett kombinationsspel eller systemspel. Dessa två skiljer sig åt genom att kombinationsspel kräver att du har rätt på samtliga satsningar och ett systemspel kan du vinna på även om du bara har rätt på 4 av 5 satsningar i spelkupongen. Detta genererar så klart en mindre summa pengar, än om du har alla rätt. Ju fler satsningar du placerar i ett kombinationsspel eller systemspel, desto högre blir dina slutgiltiga odds. Detta kan snabbt komma upp i riktigt höga odds, även om de enskilda satsningarna har relativt låga odds.

Låg risk betting

Att skapa spelkuponger med låga odds är det säkraste sättet att vinna pengar, men det kräver otroligt mycket tålamod och det är givetvis inte på något sätt riskfritt. Även om det är väldigt troligt att någon som ligger överlägset först i golfturneringen vinner, är det ju väldigt mycket som kan hända på kort tid. Det krävs inte mer än ett par hole in ones för att motståndaren ska ha vänt på bladet och hips vips leder det till en förlust. En annan sak man bör ha i åtanke är att man kan behöva satsa en relativt stor summa pengar för att det ska bli en märkbar vinst på ett låg odds bet.

Bästa sättet att öka odds i golf betting

Det finns dock en sak som är helt riskfritt att göra och som även är det allra bästa sättet att öka dina odds, vilken sport det än gäller. Det är logiskt nog att lägga tid på att hitta en bra bettingsajt med de högsta oddsen. För att hitta detta behöver du jämföra alla betting sidornas odds mot varandra, och sedan genom uteslutningsmetoden ta bort de som har lägre odds.

Ett bra ställe att börja kan vara att kika in en väletablerad sajt som till exempel odds hos Casinostugan.