Golfspelen som har blivit moderna klassiker

Finns det något härligare än att pegga upp bollen på första tee en frisk sommarmorgon medan solen sakta stiger över trädtopparna? Och finns det något värre än att tvingas avboka sin tid på banan för att det blåser halv storm och regnet står som spön i backen? Antagligen inte. Lyckligtvis går det att stilla golfbegäret även under de dagar man måste hålla sig inne. Har du tur så finns det någon tävling att följa på tv, men annars finns det en hel del spel som borde tilltala alla golfälskare.

I den här artikeln listar vi några golfspel som inte nödvändigtvis anses vara bäst i dagsläget, men som har skaffat sig en speciellt plats i våra hjärtan på grund av deras charm.

The Argyle Open (2010) – online

Det här är ett golfspel som kanske har undgått en hel del där ute, men bland alla som uppskattar att spela på nätcasinon så är det en favorit bland slotsen. The Argyle Open har några år på nacken nu (för att vara ett slot) och kan vara lite svår att hitta, men med en casumo bonus eller liknande och med lite tålamod så ska du nog komma åt spelet från Microgaming.

Skulle du mot förmodan inte hitta just Argyle Open så kan du trösta dig med att det även finns en hel del andra slots med golftema.

Mario Golf (1999) – Nintendo 64

Underbara Mario Golf till Nintendo 64 skapade en hel generation av nya golfentusiaster genom att placera Mario, Luigi, Yoshi och de andra charmiga karaktärerna från Nintendos Super Mario-universum på golfbanan.

Sedan Mario Golf kom ut 1999 har det släppts ytterligare en rad spel inom spelserien, varav det senaste kom ut 2014 till Nintendo 3DS. Mario Golf till Nintendo 64 var dock inte det första spelet i serien utan en annan klassiker, NES Open Tournament Golf (även känt som Mario Open Golf), kom ut redan 1991 till NES (Nintendo Entertainment System).

Sid Meier’s Sim Golf (2002) – PC

Många golfspel har en väldigt snarlik spelmekanik, där det kort och gott går ut på att spela på olika banor där du ska slå bollen från tee till hål, men i Sim Golf från 2002 kunde spelaren göra mer än bara så.

I Sid Meier’s Sim Golf var nämligen tanken att man själv skulle designa sina egna golfbanor innan man kunde spela igenom dem med karaktären med det så passande namnet “Gary Golf”.

Wii Sports Golf (2006) – Nintendo Wii

Wii Sports aktiverade många familjer runt om i världen när det kom ut. Plötsligt stod både vuxna som barn och svingade med kontrollerna framför sina tv-apparater. Bland golfälskare var det en riktig räddare i nöden under vinterhalvåret när det inte gick att ta sig ut på banan på riktigt.

Det började utvecklas golfspel redan på 70-talet och sedan dess har vi fått njuta av många härliga (och en del märkliga) golfspel. Tiger Woods, Rory McIlroy och en hel del andra kända golfare har varit ansiktena utåt åt diverse golfspel, och många av dem – inte bara de ovan listade – är riktigt underhållande.