Höjdpunkterna i golfkalendern hösten 2022

Sommaren lider mot sitt slut och hösten har redan börjat knacka på dörren. Det betyder inte enbart kallare väder, kortare dagar och regnrusk, utan också att större delen av årets nämnvärda golftävlingar har avverkats. Trots att alla Majors och majoriteten av de mest prestigefyllda PGA-tävlingarna redan har gått av stapeln finns det en och annan höjdpunkt i golfkalendern som du kan se fram emot under hösten.

BMW PGA Championship

Ett tydligt tecken på att hösten är här är att golfsäsongen befinner sig i sin nedtrappningsfas. De allra största tävlingarna lyser med sin frånvaro, på bettingsidor är det skralt med odds och det är inte lika lockande att själv ge sig ut på banan. Med det sagt finns det fortfarande en och annan tävling som är värd att följa under hösten, och en av dessa är BMW PGA Championship.

 

BMW PGA Championship arrangeras mellan den 8–11 september och spelas på Wentworth Club i Surrey, England. Det är inte en av årets mest prestigefyllda tävlingar, men en hel del namnkunniga golfare kommer att medverka. Startlistan innehåller namn som bland andra Rory McIlroy, Jon Rahm och Matt Fitzpatrick. Bland de anmälda spelarna hittar vi dessutom en svensk representant i form av Alex Norén.

Open de France

Nästa tävling som är värd att följa under hösten är Europatourens Open de France, som genomförs mellan den 22–25 september på Le Golf National i Guyancourt i Frankrike. Det blir första gången sedan 2019 som tävlingen har kunnat arrangeras, vilket gör den lite extra framemotsedd denna gången.

 

Senast vi såg en större tävling gå av stapeln på Le Golf National var under Ryder Cup 2018, då lag Europa besegrade USA med sju poängs marginal.

Presidents Cup 2022

Vi kommer inte att få avnjuta någon Ryder Cup-tävling under 2022, men däremot väntar en Presidents Cup, där ett amerikanskt lag ställs mot ett internationellt lag. Senast Presidents Cup avgjordes var 2019, då USA, med Tiger Woods som kapten, stod som segrare. Faktum är att USA har vunnit tävlingen 11 av de 13 gånger som den har arrangerats. En gång har tävlingen slutat oavgjort och det internationella laget har endast mäktat med en seger.

 

I år arrangeras tävlingen på Quail Hollow Club i Charlotte, North Carolina, i USA, och den kommer att genomföras mellan den 20–25 september.

Alfred Dunhill Links Championship

Europatouren fortsätter även in i oktober, och det genom Alfred Dunhill Links Championship som genomförs mellan den 29 september–2 oktober i år. Tävlingen spelas på tre linksbanor i Skottland, med klassiska och anrika Old Course på S:t Andrews som kronjuvelen bland dem.

 

Förra året fick vi se flertalet svenskar prestera bra i tävlingen. Alex Norén placerade sig exempelvis på en tolfteplats, Kristoffer Broberg på en niondeplats och Joakim Lagergren på en delad andraplats, två slag bakom vinnaren Danny Willett.

DP World Tour Championship, Dubai

En av årets sista stora tävlingar är DP World Tour Championship i Dubai, som arrangeras på Jumeirah Golf Estates mellan den 17–20 november. Många ser tävlingen som kröningen av golfsäsongen 2022 och är utan tvekan värd att ringa in i kalendern om du vill avnjuta lite golf i samband med att vinterkylan börjat smyga sig på.

 

Trots att många av de främsta golftävlingarna redan avgjorts finns det alltså en hel del evenemang att se fram emot även under hösten.