Scandinavian Mixed – Ett golfslag för jämställdheten

Likt de allra flesta sporter så har golftävlingar varit uppdelat i herr- och damtävlingar. Men i början av juni i år så har det ändrats. Scandinavian Mixed är golftävlingen där 78 män och 78 kvinnor tävlar i samma tävling, om samma pokal och om samma prispeng.

– Jag hoppas att det finns utrymme för fler sådana här tävlingar, sade Henrik Stenson till Dagens Nyheter i en intervju.

Den 10:e juni skrevs historia inom golf. För första gången genomfördes en tävling där män och kvinnor tävlar mot varandra. Tävlingen heter Scandinavian Mixed och värdarna var de svenska superproffsen och golflegendarerna Henrik Stenson och Annika Sörenstam.

I tävlingen ställs 78 kvinnor och 78 män mot varandra i en tävling där prispotten är en miljon euro. Tävlingen, som hölls i Kungsbacka på Vallda golfklubb, pågick mellan den 10:e och 13:e juni. Tanken med tävlingen är både att bjuda på golf i klass men även visa att killar och tjejer kan spela med varandra – i samma tävling.

– Vi vill visa nästa generation att tjejer och killar kan spela tillsammans, säger Sörenstam till DN i en intervju inför tävlingen.

– Sverige är väl ett av de främsta länderna när det kommer till jämställdhet. Det är kul att höra surret på övningsfältet och se interaktionen mellan kvinnliga och manliga spelare. Några har träningsspelat i mixade grupper, säger Stenson till DN.

Efter fyra rundor stod till slut Jonathan Caldwell från Nordirland som segrare. Två blev spanjoren Adrian Otaegui och trea blev Alice Hewson från England.

Betta på golf

Att spela och betta på golf idag är enklare än någonsin och spelvarianterna är näst intill oändliga. Det vanligaste spelet är att spela på en vinnare av hela tävlingen. Men det går även att spela på en vinnare av en specifik dag eller på ett specifikt hål. Detta gör att även livebetting på golf är en populär typ av spel. Eftersom det finns extremt många golftävlingar finns det i princip alltid något att spela på. Till många av de stora tävlingarna erbjuds också tips från många olika sidor som exempelvis Spelcash.se.

I majorstävlingarna är den främsta eliten representerat vilket gör att det blir än mer intressant och underhållande att betta på segrare eller placering för en spelare. En annan populär spelform är ”head to head” vilket innebär att man bettar på vem av två spelare som kommer placera sig bättre än den andra. Det finns alltså flertalet olika speltyper vilket gör att du säkerligen kommer hitta ett spel som passar just dig.

Många spelbolag erbjuder även olika bonusar för betting när du registrerar ett nytt konto. Bonusarna kan skilja sig från spelbolag till spelbolag och därför är det alltid bra att jämföra oddsbonusarna för att du ska få den bästa bonusen som passar just dig.

Flera spelbolag idag erbjuder även bonus utan insättning. Det här är något som är till fördel för oss spelare som gillar att betta på golf. Detta innebär att du får en bonus utan att göra en insättning och kan komma i gång och lägga ett spel direkt utan att det kostar dig något. Men här är det viktigt att jämföra vilka villkor det är som gäller och vilket bettingbolag som erbjuder de bästa villkoren för bonus utan insättning.