Sommarens stora golftävlingar – från OS till US Open

Sponsrat innehåll

Sommaren 2024 bjuder på en uppsjö av spännande sporthändelser, inte minst för alla golfälskare där ute. Från OS till US Open, här listar vi alla datum att hålla reda på i kalendern. 

Det tog sin tid, men sen var den här – och det med besked. Sommaren 2024 har inletts med en kanonstart i maj och vi håller givetvis tummarna för att det blir en rejäl revansch mot fjolårets regndaskiga dagar. Men oavsett vädergudarnas vilja vet vi en sak med säkerhet, att årets varmaste månader kommer att bjuda på fantastiska sporthändelser. 

Utöver flera stora golfmästerskap, har vi höjdpunkter som fotbolls-EM, olympiska sommarspelen, Wimbledon och Tour de France att se fram emot. Många kommer att spela på bettingsidor med svensk licens för att höja spänningen ytterligare, klicka på länken för att se vilka alternativ som rekommenderas just nu. 

Två majortävlingar kvarstår

Efter majortävlingarna The Masters, där vårt svenska stjärnskott Ludvig Åberg slutade tvåa, och PGA Championship har vi ytterligare två majorer att se fram emot, US Open och The Open Tournament. The US Open spelas den 13-16 juni på Pinehurst No. 2 i Carolina, den golfbana som har fått vara skådeplats för flest mästerskap i amerikansk golfhistoria och vida ansedd som arkitekten Donald Ross mästerverk. Trots att det är knappt två veckor kvar till spelen är det fortfarande inte spikat vilka spelare som kommer att få vara med och tävla, men vi hoppas givetvis att vi får se några svenska spelare på greenen. 

När The Open Tournament hålls på Royal Troon Old Course i Skottland den 14-21 juli, markeras den 152 upplagan av världens äldsta golftävling. Förra året var det amerikanen Brian Harman som vann med -13 från par, men visste du att den svenske mästaren Henrik Stenson vann 2016 med -20? Låt oss hoppas på en ny svensk dundersuccé.

Golf i sommar-OS

Efter den andra majortävlingen är det dags för nästa stora golfmästerskap och det i Paris. I den franska huvudstaden hålls nämligen årets upplaga av sommar-OS där flera av världens främsta golfare återigen kommer att göra upp om de hedervärda titlarna. Årets OS inleds den 26 juli och håller på till och med den 11 augusti. Golftävlingarna kommer att hållas 1-10 augusti och det blir den femte gången som golf är en del av de moderna olympiska spelen. Vilka svenskar som kommer att vara med och tävla är ännu inte känt. 

Andra stora idrottshändelser i sommar

Utöver de stora golfmästerskapen har vi flera andra fantastiska sporthändelser att se fram emot. Den 14 juni inleds exempelvis fotbolls-EM i Tyskland och den 1 juli är det dags för Wimbledon. Därtill har vi friidrotts-EM den 7-12 juni, SM-veckan den 24-30 juni, friidrotts-SM  28-30 juni, Tour de France den 29 juni-21 juli och paralympics med start den 28 augusti.

Sommaren 2024 ser med andra ut att lova en hel del gott för den sportintresserade och inte minst för golfälskaren. Det enda sättet att toppa detta skulle vara att göra en egen golfresa och testa på några av världens mest älskade banor.