Sporterna som golfälskaren kan följa under lågsäsongen

Hösten är mer eller mindre här och det innebär att golfen går in i sin lågsäsong. För alla som själva utövar sporten betyder det färre rundor, eller inga alls, och för dem som uppskattar att följa sporten från tv-soffan kommer tävlingarna att lysa med sin frånvaro i större utsträckning. Under lågsäsongen kan det därför behövas underhållning av annat slag för att stilla golfsuget.

Här är några tips på sporter som skulle kunna roa golfälskaren under vinterhalvåret.

Formel 1

Skrapar man bara på ytan finns det inte nödvändigtvis speciellt många beröringspunkter mellan golfsporten och Formel 1, men tittar man närmare kan man hitta en rad anledningar som skulle kunna motivera en golfälskare till att bli en hängiven följare av motorsporten. Som vi kan se i Formel 1-kalendern och på oddsmöjligheterna inne på svenska bettingsidor med BankID närmar sig F1-säsongen sin mest spännande period ungefär samtidigt som golfen går in i sin lågsäsong.

 

Bara det är en anledning till att den som vanligtvis tittar på golf skulle kunna omfamna den prestigefyllda motorsporten på ett sömlöst sätt under sensommaren och hösten. Just prestigen är ytterligare en aspekt som de båda sporterna har gemensamt. Få andra sporter i världen har samma prestigefyllda skimmer omkring sig som golf och Formel 1.

 

Trots att utövandet av golf och Formel 1 ser väldigt olika ut – där den ena i mångt och mycket utgår från stillsamhet och precision medan den andra har sitt hjärta i fart och kraft – kan de som tv-underhållning vara väldigt lika. Tv-sändningar med de båda sporterna pågår exempelvis ofta under lång tid och de avgörs i regel genom ögonblick av briljans. På så sätt är chansen att golfälskare mycket väl skulle kunna uppskatta även en tv-sändning med Formel 1.

Ishockey

I både golf och hockey har man som utövare en klubba och ett mindre objekt som den slås mot. Mycket mer gemensamt har inte nödvändigtvis de två sporterna, men trots det är det många som uppskattar dem båda.

 

En förklaring till det kan vara att golf- och hockeysäsongen naturligt överlappar varandra under hösten. Det är också en förklaring till varför många hockeyspelare uppskattar att spela golf under sitt säsongsuppehåll, vilket i sin tur kan ha förstärkt kopplingen mellan sporterna.

 

Hursomhelst är hockey den perfekta sporten att fylla kalendern med i samband med att golfsäsongen går mot sitt slut. Med den kan du vara säker på att du har gott om underhållning hela vägen fram till våren.

Europeisk fotboll (plus fotbolls-VM 2022)

I Sverige är den svenska fotbollssäsongen i stor utsträckning parallell med golfens, men så ser det inte ut ute i Europa. Där har de stora ligorna istället sitt säsongsuppehåll under sommaren och spelar sina matcher mellan hösten och våren. Det innebär att du, precis som med hockey, kan fylla schemat med europeisk toppfotboll ända tills de stora golftävlingarna rullar igång igen.

 

I år kommer dessutom fotbolls-VM att arrangeras under vinterhalvåret för första gången, vilket gör att det finns extra mycket fotboll att avnjuta under hösten och vintern 2022.

Fler sporter att avnjuta under golfens lågsäsong

Formel 1, hockey och europeisk fotboll är några givna alternativ att anamma för golfälskaren under lågsäsongen, men det finns givetvis många fler valmöjligheter än så. Blickar vi mot andra sidan Atlanten finns det exempelvis sådant som basket och amerikansk fotboll att bli underhållen av.

 

Ett annat alternativ är tennis, som till skillnad från golfen har en utpräglad inomhussäsong. I oktober väntar exempelvis Stockholm Open.

 

Det kan alltid kännas lite vemodigt när hösten kommer, men är du rädd för att glesheten av golfunderhållning kommer att göra dig deppig kan du alltid trösta dig med att det finns en hel del fullgoda alternativ att njuta av under lågsäsongen.