Stjärnorna möter varandra i Capital One’s The Match

Uppvisningstävlingen The Match går av stapeln den 10:e december och det är den sjuttonde upplagan av tävlingen. I år är det två lag av högsta status som ställs mot varandra där Tiger Woods och Rory McIlroy möter Jordan Spieth och Justin Thomas.

Legendarisk duo

Vi kan snacka om en riktig drömduo i Tiger Woods och Rory McIlroy. Visst, Tiger är inte den spelare han en gång var men han är fortfarande världens mest kända golfare. Rory, som efter ett par mindre lyckade säsonger har varit i gott slag denna säsongen så detta kan bli väldigt, väldigt bra. Tiger har varit med i The Match tre gånger förut men för Rory är det debut. De två spelarna är även partners i den nya golfsatsningen TGL, där deras företag TMRW Sports tillsammans med flertalet kända investerare har gått ihop för att försöka hitta en ny, yngre publik till golfvärlden.

 

Tiger själv var väldigt exalterad och tweetade ut:

”Jag längtar till att få spela i Capital One’s: The Match med Rory McIlroy mot Justin Thomas och Jordan Spieth för att samla in pengar till orkanen Ian räddningsfond.

 

Thomas & Spieth står för motståndet

Ja, man kan inte säga så mycket om denna matchen. Två av golfens största namn mot två av golfens bästa spelare. Både Justin Thomas och Jordan Spieth har vunnit majors och är två av de bästa spelarna i världen så det finns helt klart väldigt mycket att se fram emot.

 

Så fungerar The Match

The Match fungerar i princip som ett vanligt matchspel. Där laget med minst slag på varje hål får 1 poäng. Inför nästa hål så nollställs slagen och lagen slåss om att få lägst slag på nästa hål. Samtliga spelare slår ut och sedan använder man den bästa bollen till nästa slag. Spelaren med det bästa utslagen överlämnar nästa slag till den andre spelare och så fortsätter det med varannat slag fram till det att hålet är avlutat.

Lite intressant är det att om lagen får samma antal slag på ett hål så får de ett halvt poäng var. Matchen spelas över tolv hål och tävlingen hålls på The Pelican Golf Club i Belleair, Florida.

Vem vinner The Match 2022?

Som det ser ut nu så är Spieth/Thomas knappa favoriter mot Woods/McIlroy och det är väl inte så konstigt med tanke på Woods form och hur han har slitit med skador de sista åren. Det finns gott om Svenska Bettingsidor på nätet som erbjuder odds och spel på matchen så det är bara att söka runt och hitta det spel du tycker är bäst.