Vilka är hälsofördelarna med att spela golf?

Sponsrat inlägg

Golf är en sport där du spelar på en boll med hjälp av att slå till den med olika klubbor från en utslagsplats, tee, till och i ett hål genom ett antal slag. Hålet finns på en väldigt finklippt del av hålet, green. Greenen finns i slutet av varje hål. Du kan spela golf ensam, eller i lag. Golf är ett bra och intressant sportspel. Många människor som är inte bekanta med golf säger att detta spel är svårt men det stämmer inte.

Enkelt förklarat kan man säga att det är en precisionssport där målet är att försöka slå bollen så få antal gånger som möjligt, samtidigt som man får in den i hålet på banan. Till skillnad från många andra sporter så behöver man inte ett standard-spelområde, utan banornas utformning kan variera väldigt kraftigt och detta gäller även för antalet hål. Majoriteten av alla golfbanor har dock 9 eller 18 stycken hål. Om du gillar att betta kan du göra satsningar på olika bettingsidor utan licens. Detta spel är nyttigt och intressant. I denna artikel kommer vi att ha en titt på hälsofördelarna med att spela golf.

Motion är viktigt

Enligt Carl Johan Sundberg, professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid Karolinska institutet kan motion och golf biologiskt också göra oss yngre. Man kan även till viss del ”backa bandet” och förändra i positiv riktning i alla åldrar – till och med ända upp i 100-årsåldern. Macmillan Cancer Support menar att en person går cirka en mil per golfrunda och tar från 11 245 till 16 667 steg.

Och enligt British Journal of Sports Medicine förbränner man cirka 1 500 kalorier – men då förutsätts att man använder bärbag. En golfrunda på 18 hål motsvarar 12 000 steg och tre rundor per vecka ger 12,5 timmars lågintensiv träning. Under 2015 gick svenska golfare tillsammans cirka 6,8 miljoner mil. Med vagn/bärbag bör man gå i 6-6,5 km/timme, det är ett bra tempo för golf. Då är tiderna ovan höga utan vagn då man går runt 7-8 km/tim när man väljer rask takt. Är fotboll så populär i Sverige? Ja, denna sport är populärt och nyttigt men det bör noteras att fotboll är högintensiv träning och detta kan bli pressande för ditt tillstånd.

Socialt spel som hjälper mental hälsa

Golf är socialt. Väldigt många spelare har fått nya vänner genom golfen. Det finns många etikettsregler inom golfen och en av dessa är att man alltid bjuder in till att spela med i bollen om någon ser ut att vara ensam. Är det intressant och viktig regel som gör det möjligt att skapa nya förbindelser mellan människor. På så sätt får man alltid nya bekanta på en golfbana och ibland blir de vänner för livet.

Golf kräver användning av alla kroppens muskler

När vi åldras är det viktigt att hålla våra muskler aktiva. Att spela golf regelbundet kan förbättra muskeltonus och uthållighet och hålla dig piggare. Det är också ett bra sätt att gå ner i vikt. Även om du kanske inte går ner i vikt lika snabbt som du skulle göra om du sprang på ett löpband varje dag, är det verkligen roligare att spela golf.

En viktig aspekt av att spela golf är att ha förmågan att bedöma avstånd och för att göra det behöver du dina ögon. Även om du använder en avståndsmätare bör du kunna se målet du siktar på när du spelar varje skott. Dina ögon måste fokusera på en mängd olika saker. Inklusive flaggan, greenen, bunkrarna och bollen när man letar efter den på fairway eller i högt gräs. Fokus för dina ögon kommer att förändras. Ibland kommer du behöva fokusera nära dig och andra gånger behöver du fokusera på något på avstånd.

Hur som helst, att spela golf olika klubbar och fälter är en bra övning för din syn. Efter att ha avslutat en golfrunda kan du känna dig trött och njuta av en utmärkt nattsömn. Återigen, detta är fördelaktigt för både kroppen och sinnet. Det är naturligt att känna sig trött efter att ha spelat golf och en god natts sömn är viktig för att kroppen ska regenerera celler. På detta sätt kommer ditt sinne att vara alert nästa dag. Slutligen, en av de viktigaste hälsofördelarna med att spela golf är den sociala aspekten av sporten. Att umgås med vänner och umgås är en viktig del av vårt välbefinnande som hjälper den mentala aspekten av vår hälsa.

Avstressande

Golf är avstressande spelet. Att gå långpromenader är bra för själen och leder till att stressnivån sjunker. Golf innebär att du går cirka 7-8 kilometer om du spelar en 18-hålsrunda (ibland längre om du tillhör dem som slår mindre rakt) och ditt enda fokus är den lilla vita bollen som ska i hålet på nästa green. Alla andra tankar och bekymmer försvinner och när du har spelat klart ligger dina funderingar på varför ditt bunkerslag misslyckades i stället för på oron som du hade tidigare.