Annika Sörenstam vill ge tillbaka – i helgen spelas The ANNIKA Invitational Europe i Sverige

Den 18 juni är det återigen dags för The ANNIKA Invitational Europe. I år spelas tävlingen på Kungliga Drottningholms GK. Annika Sörenstam ser fram emot dagarna i Sverige och att få inspirera nästa generations kvinnliga golfare.

 

Annika Sörenstam är, och kommer nog alltid att vara en av de största idrottarna vi haft i Sverige. När hon valde att lägga av påbörjade hon samtidigt ett nytt kapitel i livet – hon ville ge tillbaka till alla de som stöttat henne och ge unga tjejer samma chans som hon en gång fick. Hon valde då att starta Annika Foundation.
— Det är ett sätt att inspirera nästa generation, jag vill dela med mig av min kunskap, säger Annika Sörenstam.

Hon lägger ner otroligt mycket tid på sin foundation och hon hoppas att snart kunna expandera. Idag spelas sammanlag sju tävlingar världen över, varav två spelas i Sverige. Första gången tävlingen spelades i Sverige var 2012 och då var det Linnea Ström som plockade hem bucklan.
— Att ta tävlingarna till Europa har varit en av mina drömmar. Jag vill att unga tjejer ska fokusera på golfen och vara aktiva, samtidigt som jag undervisar dem.

Foto: ANNIKA Foundation.
Foto: ANNIKA Foundation.

Även förra året vann en svenska – Amanda Linnér. I år spelas ANNIKA Invitational Europe 18-21 juni, på Kungliga Drottningholms GK.
— Det är jätteroligt att få komma hem. Det är viktigt för mig att vara på plats, det är jag alltid under mina tävlingar. Många av tjejerna som är med och spelar är väldigt mogna och erfarna.

Precis som Annika Sörenstam berättade handlar ANNIKA Foundation inte enbart om golf. Man passar även på att utbilda tjejerna i hur viktigt det är att ta hand om sin kropp, att göra den stark för att kunna ta nästa steg inom golfen. Man pratar även mycket om vikten av att äta bra mat. Annika Sörenstam delar mer än gärna med sig av sina egna recept. ANNIKA Foundation handlar även mycket om utbildning. Vilken utbildning ska man välja och hur hanterar man media?
— Det handlar om så mycket mer än om bara golf, avslutar Annika Sörenstam.

Foto: ANNIKA Foundation.
Foto: ANNIKA Foundation.
Foto: ANNIKA Foundation.