Kan norsk monopol på spel hindrar folk att spela på svarta spelbolag? – Intervju med betting expert

Hej, kan du berätta hur länge du har bott i Norge? Har du någon erfarenhet med norska spelbolag?

Jag har bott i Norge i snart 20 år. Jag är skriven i Norge och jag måste spela via norska bolag oavsett hur krångligt det är här (skrattar). 

Vill du berätta om din erfarenhet med Norsk Tipping?

Jag spelar inte så mycket med de för att de har jättelite marknader och ganska dåliga odds. Förutom när det gäller opopulära sporter som darts. Där kan man faktiskt hitta odds som är bättre än alla andra bara för att det är mycket mindre folk som spelar på såna sports på Norsk Tipping. Om du ska spela att Real Madrid vinner ikväll mot Leipzig då drar du mycket dåliga odds på Norsk Tipping. 

Vilka spelbolag använder du mest nu?

Rabona, Coolbet, Betsson, Unibet. Alla de har olika odds leverantörer. Och också lite Betway, men det är bolaget som du inte kan spela på så mycket, du blir limiterad direkt. Men Coolbet och Unibet är de bästa alternativen i Norge just nu. På Betsson får man också mycket problem med limiteringar. De svenska bolagen har alltid varit stabila, tycker jag. Betsson gruppen med NordicBet, BetSafe, Betsson. Nu har BetHard samma odds som dem också. Nu har jag inte spelat där länge. Man ska hålla sig till de vanliga spelbolag. Coolbet är bästa spelbolag du kan spela på i Norge, tycker jag. 

Det låter som du tycker om att ha fler bolag att välja mellan. 

Ja, det är så man ska göra. Spelare alltid letar efter nya bonusar. Vi vill spela på olika marknader, vi vill bygga ihop spel, så det finns ju många varianter. Det är klart att det är sällan ett bolag som täcker mest. Nu har vi tur i Norge att vi kan spela på Unibet för att de har Kambi, så det täcker ju ganska mycket. De har inte alltid bästa oddsen men de har ju många marknader. Men om de försvinner från den norska marknaden då blir det ännu mindre att välja mellan för oss. 

Har du träffat någon person i Norge som tycker att det här systemet med monopol funkar bra?

Nej, nej, nej. Ingen som spelar tycker att det funkar bra. Bara instängda politiker som inte ens vet hur det fungerar med folk som lever på spel. Även om det inte alltid är mycket pengar, det är också ett sätt att umgås. Om jag sitter med grabbar och tittar på fotboll, då lägger vi alltid några bets för att det är kul. Så nej, det finns ingen som det här systemet är bra.