KLART: De spelar Ryder Cup för Europa

Idag tog kapten Thomas Björn ut sina fyra Wild Cards till stundande Ryder Cup. Ett glädjebesked för Henrik Stenson som fick en av de fyra platserna och därmed får vara med och försvara Europas färger i den prestigefyllda tävlingen i september.

Det har varit en lång och spännande debatt om vilka som skulle få de sista åtråvärda platserna till höstens Ryder Cup. Så sent som i söndags blev danske Thorbjörn Olesen åttonde man in i det europeiska laget tack vare sin höga ranking. Idag fullbordade hans landsman kapten Thomas Björn truppen med att välja ut fyra spelare som får varsitt Wild Card till tävlingen.

Som väntat blev det fyra rutinerade rävar som tar plats i laget. En av dem svenske Henrik Stenson som har haft en tuff och skadefylld säsong men som trots detta får chansen att försvara Europas färger. Tillsammans med den rutinerade trion Ian Poulter, Paul Casey och Sergio Garcia fullbordar han ett oerhört starkt europeiskt lag.

Trots den otroligt starka truppen får Thomas Björns lag räkna med att vara underdogs när tävlingen svingar igång i slutet av september. USA kommer nämligen till Paris med sitt kanske starkaste lag någonsin. Igår fyllde kapten Jim Furyk på med tre av sina fyra Wild Cards och det blev som väntat inga mindre än Tiger Woods, Phil Mickelson och världens just nu bäste golfare Bryson DeChambeau. Ytterligare en spelare återstår innan det amerikanska laget är komplett. En spelare som kommer att väljas efter att FedExCup slutspelet är avgjort om cirka tre veckor.

Ryder Cup spelas på Le Golf National i Paris 28-30 september.

 

TEAM EUROPE:
Francesco Molinari
Justin Rose
Tyrell Hatton
Tommy Fleetwood
Jon Rahm
Rory Mcllroy
Alex Norén
Henrik Stenson
Sergio Garcia
Ian Poulter
Paul Casey

TEAM USA:
Brooks Koepka
Dustin Johnson
Justin Thomas
Patrick Reed
Bubba Watson
Jordan Spieth
Rickie Fowler
Webb Simpson
Tiger Woods
Phil Mickelson
Bryson DeChambeau

(I Team USA tillkommer ytterligare en spelare innan laguppställningen är komplett.)

 

Så här såg det ut då Rory Mcllroy och Patrick Reed gjorde upp i en stekhet duell under senaste Ryder Cup:

https://www.youtube.com/watch?v=t0ivMC2V8zs