Ovanlig tävlingsstart — när Stenson gör efterlängtad comeback

Dags för den andra av fyra finaltävlingar i FedExCup-sluspelet. Då gör svenske stjärnan Henrik Stenson efterlängtad comeback.

Henrik Stenson har brottats med en skadad armbåge under stora delar av säsongen. Senast tvingades den svenske stjärnan hoppa av förra veckans första tävling i FedExCup-slutspelet. Men när slutspelet nu tar sig till Boston är 42-åringen tillbaka. En viktig vecka för Stenson som misslyckats med att ta en av Europas åtta direktplatser till höstens Ryder Cup och därför är i stort behov av en bra prestation för att visa lagets kapten Thomas Björn att han är i form och förtjänar ett av danskens fyra Wild Card.

Noterbart är att tävlingen Dell Technologies Championship startar först på fredag eftersom amerikanerna har helgdag nu på måndag. Stenson spelar de två första rundorna tillsammans med amerikanerna Charles Howell och J.J. Spaun på fredag respektive lördag kväll svensk tid, medan Alex Norén också får amerikanskt sällskap bestående av Brendan Steele och Kevin Kisner. Bryson DeChambeau krossade övriga fältet och vann den första finaltävlingen storstilat. Därmed leder han slutspelet när tre tävlingar återstår. Den första alltså med start imorgon fredag.

Så spelade Bryson DeChambeau hem den första FedExCup-finalen:

(FOTO: Göran Söderqvist)