Paragolf på Öijared Resort – Parafolfer Camp och Wheelchair Golf Tournament

PM – Pargolf på Öijared Resort

Golf är för alla – Det vet vi – och vi är därför stolta och glada att även i år kunna arrangera Öijared Paragolfer Camp och dessutom addera ytterligare evenemang för paragolfers i form av en Wheelchair Golf Tournament.

Vårt Paragolfer Camp är ett av de största i Europa sett tilldeltagarantal och vi har deltagare från såväl Sverige som tillresande från hela världen. Vi gör det tillsammans med sponsorer och frivilliga och det blir en inspirerande helg för alla deltagare och besökare. 2022 års upplaga blev en succé och nu växlar vi upp inför 2023 genom att även addera en Whhelchair Golf Tournament.

Den 16 – 18 juni är datum att ha koll på då dessa dagar fylls av paragolf på alla nivåer med dels Wheelchair Golf Tournament på Öijared Gamla Bana och Öijared Paragolfer Camp där nya och erfarna golfare samt instruktörer möts för att utveckla sin golf och dela erfarenheter.

Alla som vill prova på golf från en Paragolfer är välkomna att göra så under tre dagar.

Programmet ser ut som nedan och du som vill rapportera kring detta event kontaktar Sara Drougge, marknads- och kommunikationsansvarig för Öijared Resort.

Fredag 16 juni

Från 10.00 Ankomst och incheckning samt introduktion
12.00 Lunch på Öijared GK
13.30 Genomgång med tekniker från PBT Mobility samt Demo av Paragolferstolen
13.30 – 18.00 Träning med PGA tränare
20.00 Gemensam middag tillsammans med deltagare i Öijared Wheelchair Golf Tournament

Lördag 17 juni

09.30 Service av deltagares Paragolfstolar samt träning för de etablerade spelarna.Prova på Paragolfer för intresserade blivande golfare, med PGA tränare.
Träningen avslutas med en kul tävling.
12.00 Lunch på Öijared GK

13.30 – 17.00 Spel på Multibanan (ingår) alt. 18 hål Nya banan (300:-)

Söndag 18 juni

09.30 Spel och träning på Multibanan
13.00-14.00 Lunch och avslutning på Öijared GK
Möjlighet till spel efter lunchen finns på Nya banan (greenfee 300 kr).Du anger detta i din anmälan i så fall.

Bakgrund:

Våren 2022 arrangerades ett nybörjarläger för rullstolsburna på Öijareds Resort. Detta blev en succé med 13 st deltagare i åldern 16-60 år. Det var dels nybörjare och några som har spelat lite längre. Syftet var att utveckla golfen för denna kategori genom att tillgängliggöra golfen och med förebilder visa att det går. Den tyska leverantören av Paramotion (specialbil för golf) www.powerbasetech.de var på plats med 4 personer och 6 lånemaskiner så de som inte hade tillgång till maskin hade det under dessa dagar. Ett nålsöga är att dessa specialmaskiner är dyra i inköp, en ny ca 300.000:- och en renoverad begagnad ca hälften. Vi hade professionella tränare och andra ideellt arbetande funktionärer under dessa dagar. Själva lägret var för deltagarna kostnadsfritt men var och en fick stå för sina boendekostnader, mat etc. De som behövde resa långt fick visst resestöd. Detta var möjligt med hjälp av sponsorer och bidrag från Svenska Golfförbundet.

Arrangörer av detta var Öijared Resort med klubbchefen Lars Brydolf i spetsen, Svenska Golfförbundet, Västsveriges Paragolfförbund Marcus Malo m.fl.

Sponsorer och partners i år är Skandia, Svenska Golfförbundet och Henrik Stenson Stiftelsen.