Idag inleds herrarnas US Open på Seniors Tour. Magnus Persson Atlevi är en av fyra svenska deltagare. Han går för seger trots det tuffa motståndet.
— Det finns ingen anledning att begränsa sig, säger Magnus.
Jesper Parnevik, Jarmo Sandelin, Mikael Högberg och Magnus Persson Atlevi. Där har ni Sveriges representanter i årets US Seniors Open som spelas på The Broadmoor i Colorado Springs. Till skillnad mot sina mer namnkunniga landslagskollegor är Persson Atlevi ett namn som gått stora delar av den svenska golffamiljen förbi. Det är först på senare år som 52-åringen från Klippans kommun gjort sig ett namn bland de allra bästa.
— På senare år har jag blivit lite klokare och visare och det har gjort nytta för min spel. Sedan är det självklart hårt slit som ligger bakom. Men framförallt att jag lyckats ändra min attityd. Utan rätt attityd kommer man ingenstans. Då spelar det ingen roll hur mycket man tränar, säger Magnus.
Under årets första major PGA-mästerskapet låg Magnus tidigt med högt upp i fältet men lyckades inte hålla ihop spelet hela vägen. En tävling som var svenskens blott andra för säsongen. Nu kommer han till nästa stora milstolpe i Tour-kalendern med två raka topplaceringar på europeiska tävlingar i ryggen. Han siktar definitivt på att vara med och slåss bland de bästa.
— Jag har bara en förhoppning och det är ju att vinna tävlingen. Det finns ju ingen anledning att begränsa sig. Men sen ska man vara medveten om att det krävs mycket för att det ska bli verklighet.
Det är lätt att förstå svårigheten med att vinna en major på Seniors Tour bara genom att titta på det minsta sagt meriterade startfältet. Utöver de namnkunniga svenska spelarna finns exempelvis britten Paul Broadhurst som vann årets första major och den amerikanske stjärnan Steve Stricker som precis tagit klivet in bland seniorerna. Fast de allra största favoriterna är kanske den legendariska trion Bernhard Langer (Tyskland), Colin Montgomerie (Skottland) och Miguel Angel Jimenez (Spanien) som alla imponerade stort på touren under fjolåret. Trots att dessa herrar hunnit bli till åren kan de fortfarande stundtals bjuda på sin absolut bästa golf. En som till och med blivit bättre på gamla dagar är ju Magnus Persson Atlevi. Något han ser som en av de finaste aspekterna med golf.
— I och med att golfen inte är så fysisk betonad som fotboll, hockey och extrema konditionssporter krävs andra bitar som den mentala biten och spelskickligheten för att vara riktigt bra. Det gör att man på äldre dagar kan bli en mycket bättre golfare trots att fysiken är sämre vilket är väldigt häftigt. Jag kan spela med unga juniorer som slår mycket längre än mig och ändå vinna. Det är ju det som är tjusningen med den här sporten.