Tiger Woods och Phil Mickelson skriver historia – i Las Vegas

Två av de största namnen i golfvärlden kommer att ställas mot varandra i vad som inte kan kallas något annat än en ”supermatch”. Phil Mickelson och Tiger Woods gör upp i en duell där vinnaren går hem drygt 82 miljoner kronor rikare.

Floyd Mayweather och Conor McGregor gjorde det under 2017 – gick den största matchen i kampsportens historia. Nu är det dags för Tiger Woods och Phil Mickelson att göra precis likadant, på fast på en golfbana. Golfgiganterna som tillsammans sitter på hela 19 majors kommer att spela 18-hål på Shadow Creek Golf Course, Las Vegas under Thanksgiving-helgen. Tiger Woods har i sociala medier gått ut och bekräftat att det faktiskt kommer att bli av. Timmarna efter att nyheten om ”supermatchen” kommit ut, fick Phil Mickelson snabbt över 100,000 nya följare på Twitter och han var inte sen med att svara på Woods uttalande.
– Du tror att det här kommer att bli de enklaste 9 miljoner dollar, du någonsin kommer att dra in.

Tiger Woods har ensam plockat hem 14 major-titlar och har spelat in över en miljard kronor, att jämföra med Mickelson som ”bara” spelat in knappt 800 miljoner kronor. Mickelson menar att den här matchen kommer få den stora publiken att få upp ögonen för sporten.
– Det är ett sätt ta golfen till en större publik, under en period då det är ganska lugnt i golfvärlden, säger han till ESPN.

Han fortsätter.
– Det är ett sätt för oss att visa en helt ny sida av golfen och oss själva, då vi kommer att ha mikrofoner för att man ska kunna följa rivaliteten mellan oss. Tanken är inte bara att bjuda på en häftig match, utan också att låta fansen ta del av något som de aldrig sett på tv förut.