Utökar mäktiga rekordet — här är amerikanerna med flest Ryder Cup

Snart är det äntligen dags för Ryder Cup i Paris. En tävling som inte verkar kunna vara utan en viss spelare. Phil Mickelson gör nämligen sitt tolfte raka Ryder Cup, ett häftigt rekord.

Under sommaren och början på hösten har det spekulerats vilt om vilka spelare som skulle få de sista platserna till årets stora golfbatalj, Ryder Cup. För många spelare en nervös väntan, men för andra har det aldrig varit något snack om saken. Som för Phil Mickelson. Faktum är att det är omöjligt att föreställa sig ett amerikanskt lag utan den rutinerade vänsterspelaren. Det har nämligen inte hänt på hela 25 (!) år.

När Phil Mickelson svingar ut från första tee på Le Golf National om cirka två veckor gör han nämligen sitt tolfte raka Ryder Cup. Rekordet på att ha spelat flest upplagor av världens största golfevenemang har han redan sedan länge. Nu handlar det bara om hur högt han ska sätta ribban för framtida generationer.

En utmaning som kan bli mycket tuffare än vad det går att föreställa sig just nu. I truppen har USA nämligen ett stort antal spelare som definitivt har potential att utmana den rutinerade räven. Hela sju av lagets spelare har nämligen inte ens fyllt 30 år och har därmed otaliga möjligheter att få chansen att spela den ärofyllda tävlingen.

Kvartetten Rickie Fowler, Tony Finau, Brooks Koepka och Patrick Reed är alla fortfarande under 30-strecket. Medan trion Jordan Spieth, Justin Thomas och Bryson DeChambeau är födda in i den gyllene generationen 93or. Supertrion är alltså blott 25 år. Den gamle Phil lär därför behöva kämpa några Ryder Cup till om han vill behålla sitt mäktiga rekord under en överskådlig framtid.

Amerikanerna med flest Ryder Cup genom tiderna:
Phil Mickelson — 12
Jim Furyk — 9
Lanny Wadkins — 8
Raymond Floyd — 8
Billy Casper — 8
Tiger Woods — 7

Sammandrag av Mickelson vs. Garcia från senaste Ryder Cup:

Se Licensierade casinon

Ytterligare spel Läs mer här

Favorit i repris i Paris?