Viktig vecka för Skövde GK – nu öppnar de nya banan

Efter två intensiva år har det äntligen blivit dags för Skövde GK att inviga sin sprillans nya bana – det gör man med golffest i dagarna fem.

Året var 1992. Det var året som Danmark vann EM i fotboll och byggandet av tunneln genom Hallandsåsen påbörjas. 1992 var också det året som Skövde GK öppnade den Södra banan. Banan skulle senare att utnämnas till den ”Bästa banan byggd på 90-talet”, av Svensk Golf.

2018 – 26 år senare är det dags för att öppna banan för andra gången – men nu ser den helt annorlunda ut. Där den gamla låg ligger nu en helt ny.
– Vi hade en bra och uppskattad bana men vi ville göra om greenerna, vi ville göra dem modernare. Men eftersom vi skulle bli tvungna att stänga hela anläggningen kom vi fram till att det var rimligt och logiskt att göra en totalombyggnad, säger Clas Christensson som är klubbchef på Skövde GK.

Foto: Skövde GK

Ombyggnaden startade 2016 och den som fick äran att rita banan var ingen mindre än Christian Lundin.
– Han förstår golfarens perspektiv men också driften av anläggningen. Vi har tittat på alla ritningar tillsammans, under hela resan och det blev bättre än vad vi hade kunnat tro. Alla svagheter som funnits tidigare är nu borta. Greenerna var som sagt ett måste men på sikt var det vettigast att göra så här, säger Clas Christensson.

För att fira att den nya banan äntligen är klar kommer man att fira under flera dagar.
– Det är många som ska vara med och fira, det är många som har längtat efter det här. Därför kommer vi att ha flera olika tävlingar under dessa dagar, säger Clas Christensson.

Foto: Skövde GK