Europas bästa golfresorter – Vi listar de fem vi mest längtar efter att få spela på

Sommaren är här och vi kikar glupskt på Europas bästa banor. För alla golfare som nu ser fram emot en välförtjänt semester kan vi här stolt presentera de banor i Europa vi helst vill besöka.

Mellan rundorna nere i Europa bjuder sommaren på många nöjen och frestelser. Bland de mer angenäma är Bethard bonus med sin välkomstbonus som erbjuder flera olika marknader. Förutom en smörig croissant på valfritt boulangerie i Paris och en iskall pint öl i en brittisk pub vill vi äta spanska tapas och framförallt koppla av på kontinentens mest inspirerande golfresorter.

Trump Turnberry Resort

Trump Turnberry Resort i södra Ayrshire i Skottland har länge ansetts som en av de absolut främsta golfresorterna. Den är kniper förstaplatsen från tvåan – Finca Cortesin, då dess golfbana håller högre kvalitét. Golf-arkitekten Martin Ebert har nyligen förvandlat den till ett sant mästerverk. Den kan stoltsera med fyra Open Championships. Den har även The Golf Academy som erbjuden golfutbildning i världsklass med första klassens golfteknologi. De flesta känner nog igen den på dess ikoniska fyrtorn.

Finca Cortesin

Finca Cortesin ansågs som nummer ett länge, men har som sagt petats ner till andra plats efter Martin Eberts förvandling av Trump Turnberrys golfbana. Beläget i underbara Malaga i Spanien, vi ser här fram emot en iskall cerveza efter en härlig runda. Exklusivt belägen i en av de finaste områdena i Andalusien bjuder denna bana på helt otroliga utsikter och böljande fairways ritade av Cabell Robinson.

Bowood Hotel, Spa, and Golf Resort

Bowood Hotel & Spa har ett underbart läge på engelska landsbygden i Wiltshire. Banan är designad av den välrenommerade Dave Thomas 1992 och är en sann fröjd att spela på, och även PGAs officiella golfbana för sydvästern. En extremt välskött bana som smälter väl in i den prunkande skogsomgivningen.

Monte Rei Golf & Country Club

Monte Rei Golf & Country Club har länge synts på Europas topplistor och måste anses vara Portugals absolut främsta golfresort. I år har det ävens påbörjats konstruktionen av deras andra Jack Nicklaus-bana, något vi verkligen ser fram emot då vi knappt fått nog av deras första!

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Sist men inte minst har vi Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort. Denna är en för finsmakarna och livsnjutarna och vi kopplar av mellan varven på La Faventia, Terre Blanches egna Michelin-resturang, eller på en av deras andra tre resturanger. Med två 18-håls banor, Le Château and Le Riou, båda ritade av Dave Thomas är Terre Blanche verkligen värd resan ner till Tourrettes i Frankrike. Hans signatur-bunkrar och utmärkta känsla för spelets villkor gör banorna till paradis för alla golfare.