Sommarens golfäventyr väntar dig hos vår glada granne i syd – Danmark

Den äventyrliga golfaren låter sig inte stoppas av någonting när det kommer till att hitta den ultimata golfrundan, allra minst landsgränser. Men när man inte orkar resa hela vägen runt jordklotet kan en resa till vår granne söderut passa fint. Danmark kanske inte är det första man tänker på när någon säger ett golfland, Spaniens böljande landskap och Skottlands idyller är nog det som slår de allra flesta först. Men den danska golfen är absolut inget att fnysa åt.

Vill man ha en bonuskod har man inget att frukta, många valmöjligheter finns alltid. För de som söker den lilla bonusen i livet går den säkerligen att finna i Skandinaviens riviera: det glada Danmark.

Vi är partikulärt förtjusta i Great Northern, en av Danmarks absolut förnämsta golfklubbar. Great Northern håller genomgående hög kvalitet och tillhandahåller det där lilla extra vi kommit att förvänta oss från dansk design. Beläget på vackra Fyn bjuder omgivningen på en svårslagen naturupplevelse. Inte nöjda med att dominera bland de danska golfresorterna, Great Northern har som mål att bli hela Nordens främsta golfresort, och om de fortsätter leverera service och golfupplevelser som de gjort har våra svenska resorter all anledning att svettas.

Ej att glömma är The Scandinavian, som blott en halvtimme från huvudstaden Köpenhamn ligger lättillgängligt och vackert. Med inte en utan två artonhåls-banor bjuder The Scandinavian på gott om nöje för den inbitne golfaren. Då båda är ritade av amerikanska Robert Trent Jones II kan man inte med gott samvete ta endast en runda på denna klubb. Med en högklassig resturang och ett utmärkt hotell är denna värd ett besök.

Att plocka birdies på löpande band tillhör livets absolut godaste, och att göra det på nya banor och nya vidder förhöjer känslan till max. Att möjligheten finns för livsnjutarna att knäppa en Tubørg efteråt skadar definitivt inte. Danmark har ryktet att vara ett oerhört dyrt land, men greenfeesen på de danska klubbarna är absolut inte orimliga. Endast 150 danska kronor för de billigaste och inte mer än 600 för de dyraste är pris vi inte har något emot alls! Att många danska banor är ritade av genierna Martin Hawtree och Anders Amillon är heller inte helt fy skam.

Det tar emot att erkänna att vår granne i syd är på väg att gå om oss som golfnation. Men sväljer vi stoltheten och tar tåget ner till Jylland väntar oss stora golfupplevelser. Så låt inte rädslan stoppa er, packa bagen och bege er! Sommaren har bara börjat och golfsäsongen är i full sving!