5 exotiska golfresor du inte får missa i vinter

Sol, bad, god mat, trevligt sällskap och golf, allt som behövs för att göra semestern till en fullständig succé. Easton Golf hjälper varje år golfsugna själar att fly vinterkylan för att uppleva exotiska golfdestinationer. Här är fem stekheta resetips för golffantasten som vill uppleva något alldeles extra i vinter.

En lång, kall och mörk vinter väntar. Då är det tur att Easton Golf finns. I 25 år har det rutinerade resebolaget arrangerat golfresor till magiska platser runtom i världen. ”Den vänliga researrangören” erbjuder alltifrån veckolånga resor till longstay med flyg, hyrbil, boende, starttider och gemensamma middagar. När vintern nu står runt hörnet vill Easton Golf ge alla golfälskare möjligheten att fly det ruggiga vädret för att få en unik upplevelse att minnas för resten av livet. Vi listar de allra mest spektakulära resmålen för dig som är sugen på att förgylla den långa vintern med en drömresa i golfens tecken.

Sydafrika
En helt nysläppt resa till Afrikas stora golfmecka. Ett land fyllt med fantastiska golfbanor och naturupplevelser utöver det vanliga. Det är ingen slump att landet på världsdelens mest sydliga spets har fostrat stjärnspelare som Gary Player, Retief Goosen, Earnie Els och Louis Oosthuizen. Nu finns chansen att gå i deras fotspår och spela mästerskapsbanor som mäktiga Erinvale Golf (designad av Player själv) som bland annat stått värd för internationella stortävlingar. Mellan rundorna blir det boende på två olika hotell i lantlig miljö och möjligheter till att upptäcka storslagna kulturarv som Kapstaden, Godahoppsudden och de fantastiska vindistrikten i Stellenbosch. Ett späckat program väntar med många utflykter och vinprovningar. Allt i strålande sol och måttliga temperaturer som gör förutsättningarna för härlig golf och trevligt umgänge som allra bäst.

Läs mer

Marocko
Nordafrikas kultur är någonting alldeles extra. På den populära 36-hålsanläggningen Golf De Soleil finns alla möjligheter att njuta av golf av hög klass. Dessutom förgyller ”beachlivet” i den vackra kuststaden Agadir helhetsupplevelsen med besked. Utöver närhet till sol, bad, shopping och mysiga restauranger finns även chansen att ta en kameltur, åka på sightseeing i Agadir, eller åka in till den historiska storstaden Marrakech. Just den kryddstarka marockanska maten är särskilt uppskattad bland turister. En oerhört populär kokkonst som inte går att hitta någon annanstans i världen. Månne är det de unika marockanska kryddorna som får din golf att blomstra som aldrig förr.

Läs mer

Lanzarote
Under senare decennier har Kanarieöarna vuxit fram som ett populärt turistmål för alla som vill komma bort från rusket för att uppleva sol och värme, utan att för den sakens skull behöva resa speciellt långt. En av de omtyckta öarna är fina Lanzarote. Vill det sig illa får golfare där testa på att slå i den omtalade lavasanden som kretsar kring de härliga banorna. Men det finns ingen anledning att oroa sig för att slå sönder klubborna i den korniga sanden. På Lanzarote ingår nämligen hyra av klubbor för att förenkla resan till och från öriket. Istället för att du måste släpa med dina tunga klubbor hela vägen från Sverige finns möjligheten att testa ett set nya stickor på plats. Utan att betala en enda krona extra. Utöver golfen finns alla förutsättningar att trivas i det trevliga området Costa Calero med närhet till en stor marina med flera lyxiga restauranger. Helt enkelt en häftig och avkopplande golfupplevelse, som får livet att vara på topp.

Läs mer

Abu Dhabi
Med overkligt häftig miljö, golfbanor i fantastiskt skick och toppklass service, är flashiga Abu Dhabi ett ställe golffantaster inte kan annat än älska. I samband med golfrundorna ingår mervärden som golfbil och rangebollar, allt för att göra vistelsen till en supersuccé. Höjdpunkten på denna mäktiga tripp är tveklöst den spektakulära kvällsgolfen då man får ge sig ut på Yas Links trevliga Par 3-bana i mörkret. Men det finns ingen anledning att oroa sig över att tappa bort bollen i mörkret, hela banan är nämligen täckt av en elljusslinga. Med boende på exklusiva Yas Island med utsikt över både hav och golfbana är det nära att ta sig till många andra storslagna aktiviteter. Som ett besök på Ferrari World med världens snabbaste berg-och-dalbana eller det enorma shoppingcentret med 700 butiker. Dessutom är Abu Dhabi ett ställe med ofantligt spännande kultur som bara måste upplevas. En resa för golfare som söker det där lilla extra.

Läs mer

Södra Europa
Alltfler väljer att förgylla vinterns största högtider jul och nyår med sol, bad, trevligt sällskap och golf. Det finns flera väldigt populära destinationer för detta ändamål, där svenska golfare år efter år flockas för att umgås och spela golf. Cypern, Spanien och Turkiet har alla vuxit fram som klockrena miljöer att spendera årets kanske bästa dagar tillsammans med likasinnade. Korineum Golf Resort på Cypern, Valle del Este (Andalusien) i Spanien och Gloria Verde (Belek) i Turkiet bjuder alla på härlig golf i ett solsäkert klimat. Dessutom relativt nära Sverige. Denna tripp förgylls givetvis med oerhört älskvärda jul och nyårsmiddagar. Det är långtifrån någon slump att mängder av golfare återvänder till dessa solpärlor år efter år för att njuta av en golfmiljö i toppklass och träffa nya vänner för livet.

Läs mer