5 kända hockeyspelare som golfar

Det är inte någon hemlighet att golf är mycket populärt bland idrottare inom andra sporter och kända profiler i allmänhet. I den här artikeln ska vi titta närmare på hockeyspelare som tycker om att ge sig ut på banan då och då.

Golf är som sagt omtyckt av många atleter, men just hockeyspelare tycks ha en extra stor förkärlek till sporten. Hockeysäsongen avrundas årligen med Stanley Cup-slutspel och hockey-VM, och därefter är det en stor mängd spelare som laddar upp inför nästa säsong genom att byta ut ishallen mot soliga golfbanor. Efter pågående VM-turnering – du kan hitta en komplett guide inför Hockey-VM här – kommer säkerligen svenska profiler som Oliver Ekman-Larsson och Rasmus Dahlin att snöra av sig skridskorna och ta på sig golfskorna istället.

Här är fem hockeystjärnor som spelar golf:

Gabriel Landeskog
Den svenske storstjärnan Gabriel Landeskog har varit en profilstark spelare i Colorado Avalanche under många år och har dessutom lett laget som kapten sedan ung ålder.

Hockey är tydligen inte den enda sport han är duktig på – han är också riktigt vass på golfbanan. I en relativt nyligen publicerad video på NHL:s Youtubekanal, delade Landeskog med sig av sitt aktuella handikapp, som han påstår ligger på 4,9.

Aleksandr Ovetjkin
Washington Capitals Aleksandr Ovetjkin har varit en av hockeyvärldens största profiler i över ett och ett halvt decennium. Han ska också ha de rätta instinkterna för golf. Ovetjkin är nog inte lika vass på golf som listans övriga spelare (det finns ett och annat underhållande klipp där han slår hål i luften), men han förtjänar trots allt en plats på listan.

Dels på grund av sitt profilstarka namn, men också för att han lyckades med den fullkomligt makalösa bedriften att göra en hole-in-one på sin första golfrunda någonsin.

Sidney Crosby
I många år stod det mellan Ovetjkin och kanadensaren Sidney Crosby i diskussionerna om vem som var världens bästa hockeyspelare. Numera finns det en hel del fler utmanare, men de tillhör fortfarande den absoluta världseliten.

Crosby är ett erkänt fan av att spela golf och trots Ovetjkins osannolika hole-in-one, kan Crosby klassa sig som den bättre av dem ute på golfbanan. Nyligen avslöjade Pittsburgh Penguins storstjärna att han har 8 i handikapp.

Anze Kopitar
Los Angeles Kings slovenske gigant, Anze Kopitar kan utan tvekan nämnas som sitt lands främsta hockeyspelare någonsin. I jämförelse med många större hockeynationer har Slovenien inte alls samma förutsättningar att producera hockeystjärnor. Nu lyckades Kopitar trots allt nå den absoluta toppen inom sin sport, men något säger oss att han hade lyckats även om han tagit säg an någon annan idrott – som till exempel golf.

I den tidigare nämnda video från NHL avslöjar Kopitar att han har 3 i handikapp, men erkänner också att det var ett tag sedan han spelade.

Auston Matthews
Auston Mathews, William Nylanders lagkamrat i Toronto Maple Leafs, är ännu en spelare som vet vad han gör både i rinken och på golfbanan. Inte nog med att han är en av Maple Leafs bästa poänggörare, år efter år, han säger också att han har 4 i handikapp som golfare.

Utöver de ovan nämnda hockeygolfarna finns det en stor mängd pensionerade legendarer som gjort sig kända för att vara bra på golf, inklusive Wayne Gretzky, Daniel Alfredsson, Mario Lemieux m.fl.