7 oväntade anledningar att resa till golfkusten

Spanska solkusten är de svenska golfarnas kanske mest populära turistmål. Men det går att njuta av många andra häftiga upplevelser under sin golfresa. Tillsammans med experterna på Quartiers Benahavis/Marbella listar vi några av bästa, som överraskande få faktiskt känner till.

Det har väl knappast gått någon förbi att Spaniens sydligaste spets kallas för solkusten eller ”Cost del Sol” som spanjorerna själva säger. Vad som däremot färre vet om är att den faktiskt också ofta kallas ”Costa del golf”. På den spanska golfkusten vimlar det av fantastiska golfbanor i bästa skick. Tätt intill många av dessa banor ligger Quartiers Benahavis/Marbella, några av solkusten mest exklusiva lägenheter. Med 110 kvadratmeter eller mer och en stor terass med bästa utsikt över Marbella och Portu Banus finns alla möjligheter för en drömsemester i solen. Och utöver sol, bad, goda middagar och golf finns det mängder av andra häftiga aktiviteter att göra. Vi listar sju av dessa omåttligt populära alternativ som kanske inte alla känner till. Som alla går att göra i anknytning till Quartiers magiska golfboende.

Se lägenheter

1. Vinidyll
Spanska viner blir bara mer och mer populära. Uppe i bergen strax norr om kustremsan finns den lilla byn Ronda fylld med gamla ruiner och vinodlingar. Där finns möjligheten att åka på olika vinprovningar men också att bara strosa runt, smaka på Tapas och njuta av den härliga miljön. För vinälskaren finns även den välkända byn Jerez ytterligare någon timme bort. En kulturell plats som är modern till det klassiska cherryvinet.

2. Motocrossdröm
Möjligheten att hyra en jetski i Marbella känner de flesta till. Däremot är det inte alls lika många som har hyrt en motocross och begett sig upp i bergen i Benehavis. Där går det att köra genom mäktiga landskap och få se små sjöar och älvar samt stora apelsinträd som är helt omöjliga att ta sig till med bil, cykel eller till fots. En unik upplevelse för livet som kan bli verklighet genom att snabbt och smidigt hyra ett fordon och ge sig iväg.

3. Skidfeber
Ytterst få, om ens någon, benämner golfkusten som ett skidparadis. Men faktum är att möjligheterna finns att kasta sig ner för pisten. I Andalucia finns nämligen Sierra Nevada, en helt okej skidanläggning. Det går alltså att få den högst ovanliga kombon skidåkning och After Beach samma dag. Efter en heldag i backen är det bara att ta bilen ner till stranden och lägga sig i värmen med en svalkande dryck i handen. Otroligt fräckt.

4. Familjesafari
Hur gör vi med småbarn då undrar kanske vissa? Jo det finns gott om härliga alternativ för er också. Det mest rekommenderade är Selwo Aventura, ett zoo som faktiskt har ett eget safari. Där finns möjligheten att få gå runt och se instängda djur från riktigt nära håll. Men också att ge sig ut i vildmarken och se alla de exotiska djuren i en mer naturlig miljö. Det är ytterst få zoo om ens något annat som erbjuder den möjligheten.

5. Apkoloni
På en av golfkustens allra sydligaste spetsar ligger Gibraltar, en före detta brittisk koloni. I sundet utanför det bergiga landskapet möts Atlanten och Medelhavet, i staden som i många år användes som en ”kontrollstad” på grund av sin roll som ”inkörsport” till Europa. Nuförtiden är den gigantiska klippan fylld med vilda apor som studsar omkring. Man får dock akta sig för att klappa aporna, de bits.

6. Kulturmetropol
Golfkusten är en plats fylld med kulturella ting. Det är lätt att förstå att konsten har en särskild plats i invånarnas hjärtan med tanke på att Pablo Picasso föddes i Malaga. Dessutom fullständigt kryllar det av läckra konstverk, historiska kyrkor och andra sevärda kulturella arv.

7. Världsdelsbyte
På andra sidan vattnet breder en helt ny världsdel ut sig. Längst upp på Afrikas nordligaste kust ligger Marocko, ett populärt turistmål för spanska besökare. På flera platser av golfkusten går det att ta båten över till Marocko och få njuta av en helt annan kontinent med allt vad den har att erbjuda. Ett extremt häftigt land med mängder av speciella maträtter och sevärdheter att ta del av. Att byta kontinent kanske låter som ett stort projekt. Men faktum är att det arrangeras mängder av dagsutflykter så att du är tillbaka i Spanien redan samma dag som du reste iväg.

Läs mer