Spanska Almerimar byggdes kring legendaren Gary Players egendesignade bana. Där tar svenske Manuel och hans företag Trivselgolf emot gäster som vill fly det svenska vintermörkret för att spela golf året runt.
— Här får du 350 soldagar om året och en väldigt bra bana, säger Manuel.

1976 fick legendaren Gary Player det hedersamma uppdraget att designa en egen bana i utkanten av det spanska ökenlandskapet. Banan blev sedan startskottet för byggandet av kuststaden Almerimar. Numera bor 200 000 invånare i staden som skapades runt Players bana. En av dem är svenske Manuel som flyttade till sin pappas hemland för 25 år sedan. Där har han under snart tio år bedrivit sin egen verksamhet, Trivselgolf.
— Vi är kända för ha bättre service än alla andra på marknaden och har därför lyckats behålla de flesta av våra gäster. Vi har många som har åkt hit i över tio år, säger han.

Trivselgolf riktar sig framför allt till ”Longstay golfare” och har över 90 procent stamgäster som årligen tar sitt pick och pack till den spanska solpärlan när det svenska vintermörkret smyger sig fram. Där spenderar de sedan en till sju månader under vinterhalvåret med förstklassig golf på ett lägenhetskomplex med närhet till mängder av andra aktiviteter.
— Allt är verkligen på gångavstånd här. Det är nära till affärer och restauranger och bara 100 meter till stranden. Dessutom är våra lägenheter fullt utrustade med wifi, bibliotek, spelrum och svenska tv-kanaler med mera. Vi har gäster som trivs så bra att de bor här sju månader i sträck, säger Manuel.

Tio minuters gångväg från boendet ligger golfbanan, Gary Players skapelse som legendaren en gång i tiden hävdade var den bästa han designat utomlands och som då klassades som en av Spaniens åtta bästa golfbanor.
— Problemet med golf på varma ställen är att det går åt mycket vatten för att hålla banorna i gott skick. Vi har temperaturer runt 40 grader på sommaren och därför försökte vår greenkeeper hitta en grässort som krävde mindre vatten än den vi har nu. Men när han testade gräset på en kvadratmeter för att se hur det betedde sig slutade det med att det åt upp hela banan. En total katastrof som ledde till att banan under många år var förstörd. Ända fram tills för tio år sen då man bytte ut gräset på alla fairways, säger Manuel.

Inget ont som inte för något gott med sig. Banans totala förfall ledde till att den rustades upp till ännu högre standard. Dessutom förlängdes många av hålen för att anpassas till modern standard. Sedan tio år tillbaka spelas det golf för fullt igen på den klassiska banan som håller bättre klass än någonsin.
— Om jag får sticka ut hakan lite så är vårt konceptet bland det bästa du kan få inom golfen. Du har det bästa klimatet med 350 soldagar om året och en väldigt bra bana, säger Manuel.

Almerimar har gått om aktiviteter att erbjuda utöver golfen. Här finns möjlighet att kombinera spelet med mängder av fina upplevelser. Enligt Manuel finns även möjlighet att få en glimt av en hel del kända ansikten.
— Många spelar bara golf varannan dag och förgyller sedan sin semester med andra aktiviteter. Du kan exempelvis ta en tur till Granada som ligger intill, en av Spaniens finaste städer. Även finns möjlighet att vara med på romtillverkning i Motril, olivproduktion i Almeria eller provsmaka viner på en bodega i Murtas. Dessutom har många välkända filmer spelats in i staden. Alla de stora skådespelarna har varit här. Almeria är till och med känt som ”Mini-Hollywood”.