Älskade golfhänget flyttar ut: ”Bevis på att även duktiga spelare gillar det vi gör”

Hyllade Swing by Golfbaren kickstartar ute-säsongen. De båda anläggningarna i Kristineberg och Aspudden håller öppet hela sommaren lång. En säsong som kommer bjuda på många trevliga inslag utöver den högklassiga minigolfen.

Många relaterar underbara sommar-kvällar till mysiga middagar och minigolf. Golfbaren har tagit fasta på detta klassiska sommar-nöje. När sommaren nu är på ingång öppnar populära Swing på Surbrunnsgatan upp sina två utomhus-anläggningar i Aspudden och Kristineberg. För att förgylla sommaren för alla i Storstockholm.
— Vi vill skapa en grym minigolf-upplevelse i en somrig parklik miljö. Tack vare god mat & dryck, riktigt bra minigolf och fantastisk personal som alltid sprider glädje, har vi alla förutsättningar att göra planerna till verklighet, säger Hans Olofsson ägare av Golfbaren.

Besök Golfbaren Kristineberg

2013 lanserade forne världsmästaren i bangolf Hans Olofsson sin storsatsning Golfbaren som numera består av tre anläggningar runtom i Storstockholm, varav två av dem drivs under de varma sommarmånaderna. Där får gästerna uppleva en hemkär sommarmiljö med en avslappnad stämning och minigolf av toppklass.
— Jag har känt att minigolfen inte erbjudit en helhetsupplevelse som ska passa alla målgrupper. Man ska kunna komma till oss oavsett om det är en trevlig date, rolig familje-aktivitet eller skönt kompishäng. Minigolf är väldigt tacksamt då det är något som folk i alla tycker är kul att göra. Så vi vill att alla ska känna att de kan komma till oss och ha en härlig kväll, säger Hans.

Besök Golfbaren Aspudden

De två utomhus-anläggningarna är i grunden oerhört lika men skiljer sig åt på vissa håll. Golfbaren Kristineberg är i mångt och mycket ett AW-häng dit man kan ta med sig kompisarna efter jobbet. Detta medan Golfbaren Aspudden är väldigt familje-anpassad med försäljning av kulglass och närhet till badplats som bonusinslag. Dessutom kommer det att anordnas grillkvällar och livemusik för att höja helhets-upplevelsen ytterligare ett snäpp.
— Vi vill att ännu fler ska upptäcka att minigolf är en spontan grej. Men samtidigt skapa en så pass stark produkt att folk aktivt väljer att ta sig till oss från längre avstånd bara för att de verkligen uppskattar det vi gör. Vi vill vara den lokala sommar-hjälten men samtidigt rikta oss till alla.

Läs mer om Golfbaren

Som gammal bangolf-stjärna ligger givetvis själva sporten Hans Olofsson varmt om hjärtat. Något han vill visa genom att skapa en bana som är snarlik den traditionella golf-upplevelsen. Med konstgräs som underlag är designen anpassad för att likna puttning på en vanlig golfbana. Samtidigt som banorna är utmanande för alla ska de också vara förlåtande och leda till att personer utan golf-erfarenheter ska tycka att det är kul. En tuff utmaning, men är det någon som ska lyckas med detta är det Golfbarens ägare, som genom åren har testat fler minigolf-banor än någon annan i landet.
— Jag förstår de golfare som inte gillar att spela vanlig minigolf. I många fall får man en krokig klubba och en dåligt skött bana. Något vi vill ändra på. Baktanken hos oss är att det ska vara ganska enkelt och alltid gå att slå en spik. Men samtidigt ska också de som är duktiga tycka att det är utmanande och vilja komma tillbaka flera gånger. Europatour-spelaren Jocke Lagergren brukar ofta hänga hos oss. Det måste ju vara ett bevis på att även duktiga spelare gillar det vi gör.

Besök Golfbaren Kristineberg

Golfbarens båda utomhus-anläggningar har redan kickat igång sina uteställen som håller öppet hela sommaren lång. Den största utmaningen under säsongen är dock något som inte går att påverka, nämligen vädret. Men med infravärme, parasoll, paraplyer, ponchos och gott om sittplatser under tak, finns alla möjligheter att ha roligt, även vid kyla och regn. Oavsett väder siktar Golfbaren på att bjuda sina gäster på en unik sommar-upplevelse som saknar motstycke.
— Det ska alltid kännas hemtrevligt och vara grym service hos oss. Alla som jobbar här ska lägga sin själ i vad de gör och det brukar smitta av sig. Vi vill inte bara ge folk möjligheten att spela bra minigolf utan mer än så. Vi pratar om en helhets-upplevelse eller som jag brukar kalla det, The Minigolf Experience.

Besök Golfbaren Aspudden