Älskade pron: ”Jätteviktigt om man vill ha en levande klubb”

Stort engagemang och hårt arbete, det är nyckelfaktorerna bakom landets kanske mest hyllade pro-verksamhet. Anledningen bakom den stora framgången stavas Peter Bäckbom. I över 20 år har han hjälpt Salems trogna medlemmar att förbättra spelet på golfbanan.

Över en halv livstid. Så länge har Peter Bäckbom tagit hand om spelare på Salems Golfklubb. Redan när den numera 53-årige golffantasten fyllde 25 blev den vackra klubben intill Mälaren hans andra hem. Och så har det fått förbli. Där har han skött undervisning, provat ut klubbor och erbjudit golfprylar till tusentals medlemmar och gäster på klubben året om.
— Peter har varit drivande här i många år och är engagerad i alltifrån medlemsfrågor till träningsbiten. Det är helt otroligt vad många timmar han lägger ned på sin verksamhet. Både Peter och de som jobbar för honom har en enorm kompetens, är väldigt serviceminded och ödmjuka. Samarbetet mellan honom och klubben har alltid fungerat väldigt bra. Han vill verkligen oss väl och vi vill dem väl. Det är inget snack om att det är ömsesidigt, säger Robert Karlsson klubbchef på Salems Golfklubb.

Fr.v. Peter Bäckbom (pro Salems GK), Robert Karlsson (klubbchef Salems GK). FOTO: Erik Åberg.

Hitta

Sedan 26 år tillbaka är Peter Bäckbom ansluten till Golfstore. Företaget som brinner för att golfare ska få bästa möjliga service på samma plats som de spelar golf. Runtom i landet har Golfstore otaliga shoppar där PGA-utbildade PRO:s erbjuder golfmaterial, Custom Fittting och lektioner av högsta kvalitet. Där går sannerligen Peter Bäckbom i bräschen. Eldsjälen är på klubben från morgon till kväll. Något han själv inte har några som helst problem med. Han gör ju det bästa han vet. Jobbar med golf.
— Det är jättesnällt att folk säger att vi gör ett bra jobb. Det känns verkligen som att vi byggt upp någonting extra här. Men det har krävts mycket tid och ett enormt engagemang för att lyckas. Det går ju inte direkt att komma hit vid 10 och gå hem klockan 16. Utan vi är verkligen här så mycket som möjligt varje dag året runt. Något som verkligen smittar av sig på klubbkänslan. Och efter 28 år tycker jag fortfarande att det är lika roligt, säger Peter.

FOTO: Erik Åberg.

Lektion

På Salems Golfklubb känner nästan alla medlemmar Peter Bäckbom och hans personal. Många går till och med in i shopen eller ut på rangen före rundan, enbart för att hälsa på sin kompis Peter och hans personal. Tillsammans med sonen Joakim (som gör sin femte säsong) och Adam (som gör sitt andra år), båda tränare, samt Rita som står i shopen (sedan fem år tillbaka i tiden), hjälper Peter dagligen golfare att bli bättre och njuta mer av livet på golfbanan. Men han skulle ha oerhört svårt att klara sig utan Golfstore som bidrar med alla nödvändiga förutsättningar för att göra jobbet på ett så oerhört bra sätt.
— Att ha Golfstore i ryggen betyder väldigt mycket. Jag har varit med 26 år och är verkligen helnöjd. Golfstore är en stark organisation där det finns en stor seriositet. Vill man ha en levande golfklubb är det jätteviktig med en välsorterad butik och det hade varit extremt svårt utan hjälp från Golfstore.

FOTO: Erik Åberg.

Facebook

I Peter Bäckboms verksamhet kommer kvalité alltid i första hand. Folk som tar hjälp av Golfstore Salem ska känna att de blir bemötta på ett fint sätt och få exakt den hjälp de behöver för att lösa sina problem. Enligt Peter är det aldrig varken för tidigt eller för sent att förbättra sin golf. Något han med sitt stora engagemang visar dagarna i ända.
— Vi har allt från knattar till gamla pensionärer i träning. Till exempel igår hände en riktigt kul grej. Vi har ett gäng 84-åringar som brukar spela här. De kom fram till mig och frågade om det fortfarande gick att förbättra sin golf eller om det var försent. Vi bokade in en timme med trackman och all den senaste utrustningen och de var lyriska. Efteråt sade dem att det var den bästa investering de gjort på många år. Det är ju roligt att hela tiden ha något att jobba mot för att utvecklas. Det är vad som gör golfen till en sådan rolig sport. Att man hela tiden kan bli bättre.

FOTO: Erik Åberg.

Läs mer