Bryngfjorden hyllas efter kanonsäsongen: ”Vi blir aldrig nöjda”

FOTO: Ove Remåker

Bryngfjorden Golf har haft en strålande säsong. Framförallt tack vare greener som rankas topp-20 i landet. Nu storsatsar Karlstadsklubben tillsammans med bandesignern Magnus Sunesson för att höja nivån på golfupplevelsen ytterligare.

Värmland är känt för sitt rika djurliv i en skogstät miljö. Snart kan det också vara känt som en riktig golfpärla. Det älskvärda landskapets klart största stad är givetvis Karlstad. Mitt i centrala Karlstad ligger Bryngfjorden Golf som har fantastisk säsong i ryggen. Där drivs en väldigt uppskattad shop i samarbete med PQ och Kjellstedt Golf. Dessutom finns en helt ny svingstudio, för träning och utprovning av klubbor, samt en reception med fantastiskt bemötande av klubbchef Jonas Seleskog. Bryngfjorden Golf har fokuserat benhårt på att ta hand om sina medlemmar och gäster, något som verkligen gett resultat.
— Vi försöker alltid vara lyhörda för att få vår verksamhet att utvecklas. När vi träffar golfare här varje dag försöker vi alltid lyssna och ställa frågor för att kunna skapa förutsättningar som de är nöjda med. Det handlar om många små detaljer som alla är viktiga. Alltifrån avståndsmarkeringar till vägvisare mellan hål kan göra stor skillnad, säger Anders Bäckström VD på Bryngfjorden Golf.

Vädret har minsann inte gjort det lätt för landets golfklubbar att bedriva en bra verksamhet under säsongen. Men trots en lång och extremt kall vinter fick Bryngfjorden Golf sannerligen en kickstart på golfåret 2018. Medan många klubbar fick jobba med att dämpa skadorna på banan hade Karlstadsklubben knappt en skråma på sina spelytor. Framförallt har Bryngfjorden Golf hyllats för sina fina greener som varit i märkbart gott skick.
— För några år sedan bestämde vi oss för att snäppa upp kvalitén på våra greener. Det är något alla golfare tycker är väldigt viktigt. Vi har till och med gått så långt som att vi gjort kundundersökningar då vi frågat medlemmar och gäster vad de tycker är en lagom hastighet på stimpen, för att skapa en bana som de verkligen tycker om och kan att vara stolta över, säger Anders.

Här finns Bryngfjorden Golf på Facebook

Att golfare på Bryngfjorden Golf är nöjda med det hårda arbetet på greenerna råder det inga tveksamheter kring. I år rankas dessa greener nämligen som topp-20 i landet på ”Players First”. En ranking då klubbarnas gäster och medlemmar själva får sätta betyg på upplevelsen med hjälp av olika parametrar. Bryngfjorden Golf har hela 1100 medlemmar, men är ändå en relativt okänd aktör för den stora massan, vilket gör de höga betygen på greenerna ännu mer imponerande.
— Det har verkligen varit en kanonsäsong. När jag var ute och spelade själv i somras slog det mig hur bra banan är. Men vi blir aldrig nöjda och bara sätter oss ned och slår oss för bröstet, utan försöker alltid se till att det blir ännu bättre.

Sedan en tid tillbaka jobbar Bryngfjorden Golf tillsammans med Magnus Sunesson. Bandesignern har lagt upp en långsiktig plan och besöker regelbundet klubben för att fullfölja de båda parternas gemensamma målsättning, att lyfta Karlstadsklubben ytterligare ett snäpp. Och samtidigt gå i bräschen för att mysiga Bryngfjorden ska bli den där lugna och sköna golfpärlan banan har alla möjligheter att bli.
— Samarbetet med Magnus fungerar jättebra och vi alla känner att det blir så mycket bättre här. En golfbana ska vara rolig att spela oavsett om man slår bollen högt eller rullar fram. Den ska alltså inte vara för svår men också utmanande. Samtidigt vill vi skapa en vacker miljö där man kan promenera runt och bara njuta av att spela.

Läs mer om Bryngfjorden Golf