Så har Åda Golf blivit ett dragplåster för konferenser

Den lugna och hemtrevliga golfupplevelsen på Åda är svårslagen. Lägg till god mat & dryck, toppfräscht boende, en stor konferenssal och mängder av spektakulära kringaktiviteter och du får Åda Golf & Country Club. Ett naturparadis för alla.

Den nordiska proffseliten samlas på Åda för andra året i Swedish golftour-tävlingen Camfil Nordic Championship. Banan som passar lika bra för amatörgolfaren har också blivit en återkommande höjdpunkt för konferensdeltagare från hela Mellansverige. Förmågan att ta emot konferensgäster är något Åda Golf & Country Club verkligen har tagit vara på. Här finns möjligheten att övernatta för upp till 36 personer, som i det rymliga klubbhuset med två våningsplan både kan njuta av god mat & dryck samt en trevlig och givande konferens.

— Visserligen säljer vi mycket golfpaket men vi har också väldigt goda konferensmöjligheter. Då det går att uppleva många roliga sidoaktiviteter. Exempelvis kan man vandra Sörmlandsleden, ge sig iväg och fiska med guide, eller åka ut med en flotte och käka middag. Dessutom har vi några av Sveriges bästa trailspår. Många duktiga löpare är ofta här och tränar men du behöver inte alls vara proffs för att ta dig an utmaningen. Utan bara tycka att det är kul, säger Stefan Lindell klubbchef på Åda Golf & Country Club.

Bli medlem

Vi tar en rundtur i de olika byggnaderna med Försäljningschef Niklas Lindroos. Han visar oss den stora övervåningen på klubbhuset vars mittpunkt är en stor öppen sal med plats för mängder av människor. Sedan går vi ner till de fina stugorna intill som är utrustade med stora mjuka sängar, fräscha badrum och uteplats. Miljön på Åda Golf & Country Club är häpnadsväckande lugn. Trots att anläggningen ligger intill den tättrafikerade E4an är det som att vara mitt ute på landet. Denna lugna och hemkära känsla genomsyrar verksamheten.

Det finns minst sagt stora möjligheter att njuta av naturen här. Från Åda går det att hyra cyklar och följa den vackra Näckrosleden eller helt enkelt ta hela gänget och cykla till havet ca 10 min bort. Ta ribbåt eller kajak ut i skärgården, samla gänget på vår bouleplan eller låta alla prova på golf. Om vädret är lite dystrare kan det ordnas musikquiz eller andra teambuildingaktiviteter. Ådas gäster får inte heller glömma att besöka Trosa en av Sveriges mest pittoreska städer med små trähus sida vid sida utmed ån.

Krögarna på Åda heter Erica och Staffan. Mer än en gång har gästerna bett kocken komma ut så att de personligen får tacka för den fina maten

Boka konferens

Stefan Lindell tar med oss ut på den väldigt välskötta banan. Vi får se banans alla signaturhål, eller smultronhål som vi själva kallar dem. Snabbt drar vi slutsatsen att det finns ett antal hål som bara måste upplevas. Hål nummer tio, en lång par-trea vars back-tee ligger på hög höjd är ett av dem. Men det mest minnesvärda hålet är nummer sju. En knixig par-femma med dogleg höger. Det går visserligen att gena med en perfekt träff men drar bollen iväg lite för långt till höger fastnar den på fel sida Out-pinnarna och det är bara att plikta och börja om. Utslaget på sjuan blir därför ett avgörande beslut som kräver extra eftertanke. Särskilt på tävling.

— Banan är det centrala i vår verksamhet. Det är ju vår produkt och måste därför vara bra. Vad som också är minst lika viktigt är bemötandet. Vi får ofta höga betyg för det vilket känns oerhört kul.

Facebook

På Åda Golf & Country Club huserar ett brett spann av människor. Men det finns en målgrupp som sticker ut lite extra, kvinnorna. En målgrupp som svensk golf är långtifrån bortskämda med. Klubben har ofta besök av olika tjejgäng som kommer hit för att spela och umgås. Något som har hjälpt denna positiva utveckling är ett nära samarbete med Trosa innebandy. Tack vare detta har en stor andel tjejer som tidigare aldrig testat golf och tjejer som lagt av för att de haft svårt att hitta vänner att spela med, hittat glädjen med att vara på golfbanan. En positiv känsla som genomsyrar hela verksamheten på Åda Golf & Country Club.

— Våra medlemmar och gäster ska verkligen tycka om att vara här. Vi försöker hela tiden skapa en härlig stämning på klubben genom bra bemötande och roliga arrangemang. Alla som kommer hit ska känna sig välkomna och inkluderade. Många nya som kommer hit säger att de fått höra att vi verkligen tar hand om våra medlemmar. Det måste vara högsta betyg. Vi hoppas att det ska fortsätta i den stilen.

Läs mer