Sponsrad

Därför är Åda Golfs natursköna oas drömplatsen för din konferens

Golf i en lugn och hemtrevlig miljö är enligt många det bästa som finns. Lägg därtill god mat & dryck, toppfräscht boende, en stor konferenssal och mängder av spektakulära kringaktiviteter och du får Åda Golf & Country Club. Ett naturparadis för alla.

Det är en oväntat kylig morgon på Åda Golf & Country Club. Efter flera veckor av stekande hetta verkar det enorma högtryck som legat över landet till sist ha dragit förbi. Eller i alla fall tagit en kortare paus. Den stora terassen intill klubbhuset står idag därför helt tom. Annat var det under gårdagen då den var fylld av en stor grupp företagare som njöt av livet på den enorma anläggningen. Förmågan att ta emot konferensgäster är något Åda Golf & Country Club har specialiserat sig extra på. Här finns möjligheten att övernatta för upp till 36 personer, som i det rymliga klubbhuset med två våningsplan både kan njuta av god mat & dryck samt en trevlig och givande konferens.
— Visserligen säljer vi mycket golfpaket men vi har också väldigt goda konferensmöjligheter. Då det går att uppleva många roliga sidoaktiviteter. Exempelvis kan man vandra Sörmlandsleden, ge sig iväg och fiska med guide, eller åka ut med en flotte och käka middag. Dessutom har vi några av Sveriges bästa trailspår. Många duktiga löpare är ofta här och tränar men du behöver inte alls vara proffs för att ta dig an utmaningen. Utan bara tycka att det är kul, säger Stefan Lindell klubbchef på Åda Golf & Country Club.

Bli medlem

Vi tar en rundtur i de olika byggnaderna med Försäljningschef Niklas Lindroos. Han visar oss den stora övervåningen på klubbhuset vars mittpunkt är en stor öppen sal med plats för mängder av människor. Sedan går vi ner till de fina stugorna intill. Utrustade med stora mjuka sängar, fräscha badrum och uteplats. Miljön på Åda Golf & Country Club är häpnadsväckande lugn. Trots att anläggningen ligger intill den tättrafikerade E4an är det som att vara mitt ute på landet. Denna lugna och hemkära känsla har legat till grund när klubben utformat sin slogan till en plats där alla ska vilja stanna.
— Vår slogan går att tolka på flera olika sätt. Antingen att man ska vilja stanna kvar när man väl är här för att man trivs så bra. Eller att man åker förbi och ska vilja stanna till för att det verkar så trevligt. Vi vill vara en miljö där man slappnar av och kan vara sig själv för en stund. För att använda ett gammalt slitet uttryck, säger Stefan.

Boka konferens

Stefan Lindell tar med oss ut på den väldigt välskötta banan. Trots den minst sagt torra starten på säsongen är banan redan i förvånansvärt gott skick. Ett ställe där man redan nu kan få ut maximalt av sin golfupplevelse. Vi får se banans alla signaturhål, eller smultronhål som vi själva kallar dem. Snabbt drar vi slutsatsen att det finns ett antal hål som bara måste upplevas. Hål nummer tio, en lång par-trea vars back-tee ligger på hög höjd är ett av dem. Men det mest minnesvärda hålet är nummer sju. En knixig par-femma med dogleg höger. Det går visserligen att gena med en perfekt träff men drar bollen iväg lite för långt till höger fastnar den på fel sida Out-pinnarna och det är bara att plikta och börja om. Utslaget på sjuan blir därför ett avgörande beslut som kräver extra eftertanke. Särskilt på tävling.
— Banan är det centrala i vår verksamhet. Det är ju vår produkt och måste därför vara bra. Förra året var den väldigt fin trots en tuff vinter och har även i år klarat sig väldigt bra. Vad som också är minst lika viktigt är bemötandet. Vi får ofta höga betyg för det vilket känns oerhört kul.

Facebook

På Åda Golf & Country Club huserar ett brett spann av människor. Men det finns en målgrupp som sticker ut lite extra, kvinnorna. En målgrupp som svensk golf är långtifrån bortskämda med. Klubben har ofta besök av olika tjejgäng som kommer hit för att spela och umgås. Något som har hjälpt denna positiva utveckling är ett nära samarbete med Trosa innebandy. Tack vare detta har en stor andel tjejer som tidigare aldrig testat golf och tjejer som lagt av för att de haft svårt att hitta vänner att spela med, hittat glädjen med att vara på golfbanan. En positiv känsla som genomsyrar hela verksamheten på Åda Golf & Country Club.
— Våra medlemmar och gäster ska verkligen tycka om att vara här. Vi försöker hela tiden skapa en härlig stämning på klubben genom bra bemötande och roliga arrangemang. Alla som kommer hit ska känna sig välkomna och inkluderade. Många nya som kommer hit säger att de fått höra att vi verkligen tar hand om våra medlemmar. Det måste vara högsta betyg. Vi hoppas att det ska fortsätta i den stilen.

Läs mer

Därför är Åda Golfs natursköna oas drömplatsen för din konferens
Till toppen