Därför är hösten årets bästa tid att spela golf

Höst brukar betyda att golfsäsongen lider mot sitt slut. Men inte på Kristianstads Golfklubb. Där är det den bästa golftiden på året.
— Hösten här är fantastisk, säger Anna Berg Ebbinge, ansvarig för shop och reception på Kristianstads Golfklubb.

Efter en lång och varm sommar har de sedvanliga höstvindarna börjat blåsa in över landet. Vissa ser detta som ett tecken på slutet av en lång golfsäsong. Medan för andra har den bara börjat. För efter månader av hårt arbete har nu golfbanorna fått ligga till sig och är i så bra skick som de kommer att kunna bli. Hösten är alltså tveklöst en tid då möjligen finns att få uppleva årets bästa golf.
— Banan har varit fin hela året. Men vad som skiljer oss från många andra är att den håller konditionen på hösten också. Detta eftersom vårt sandunderlag tål otroligt mycket och håller sig bra även under lite kallare perioder. Därför har vi många gäng som väljer att komma ner till oss och spela just på hösten, säger Anna Berg Ebbinge, ansvarig för shop och reception på Kristianstads Golfklubb.

När många klubbar är inne i slutspurten, har Kristianstads Golfklubb fortfarande långt kvar innan de bommar igen för säsongen. Ofta spelas det golf på den omåttligt populära östra banan till början av november. Medan den västra banan har öppet året om så länge det inte ligger snö på backen. Det är tydligt att de två banorna har olika karaktär för att passa olika typer av golfare.
— Vi har två banor som är väldigt olika. Östra är kortare, smalare och har mindre greener. Västra är längre och greenerna är hårdare. Där blir det mer ”chip and run-golf” medan den östra har mer hinder i vägen. De med lite högre handikapp tycker att den västra är lite lättare. Men båda är helt klart två utmanande banor fast på helt olika sätt, säger Anna.

FOTO: Kristianstads Golfklubb.

Besök

Det råder inga som helst tvivel om att skåningar älskar sina höstar. När temperaturerna är måttliga och vinden sveper över de färgglada landskapen. Inte ens lite regn kan störa skånska golfare då de njuter av sin favorittid på året.
— Hösten här är fantastisk. Det är lagom temperatur och samtidigt förutsättningar som gör golfen ännu roligare. Jag gillar lite tuffare förhållanden när det blåser och regnar. Det är en riktigt kul utmaning.

2018 har varit året då Åhus på allvar visat upp sig som en av Sveriges finaste platser att spela golf. Särskilt den hyllade östra banan som efter ett stort upplyft nu fått ligga till sig och är på topp. En åsikt som delas av golfare runtom i världen som besöker den högklassiga anläggningen.
— Jag har spelat väldigt mycket runtom i världen. Och om folk frågar om min favoritbana säger jag alltid Åhus Östra. Oavsett vad jag jämfört med. Det går inte att tröttna på att spela den här banan. Man kan gå den hur många gånger som helst. Men man åker inte hit för att spela en lätt bana. Utan för att få en riktigt bra golfupplevelse att minnas länge.

FOTO: Mickael Tannus Photography.

Läs mer