Därför är PGA Sweden National golfsveriges stora flaggskepp

PGA Sweden National klassas av många som Sveriges finaste golfanläggning. Där satsar klubben på att erbjuda sina gäster en upplevelse utöver det vanliga. Och på så sätt vara ett drömställe för den passionerade golfaren.

Det finns många golfanläggningar i vårt avlånga land men frågan är om inte PGA Sweden National är den finaste av dem alla. 2009 blev det officiella startskottet för bygget som helt saknar motstycke innanför Sveriges ramar. För att visa komplexets dignitet krävdes ett namn utöver det vanliga. Det blev starten på ett samarbete med självaste PGA.
— Vår anläggning är inte som alla andra. På ett ödmjukt sätt vill vi sticka ut hakan och säga att här är enbart det bästa gott nog. Oavsett om det är golf, mat, boende eller konferens ska kvalitet vara vårt främsta kännetecken, säger Thomas Stenberg VD på PGA Sweden National.

Läs mer om PGA Sweden

Anläggningen på den skånska kusten består av två vitt skilda golfbanor av absolut toppklass. Lakes Course som stod värd för Nordea Masters både 2014 och 2015 är inspirerad av amerikanska parkbanor med gröna spelytor, små greener, många vattenhinder och stora bunkrar. Detta medan Links Course är av brittisk karaktär med ett mer slitet grönt utseende, små djupa bunkrar och stora greener.
— Vi levererar en fantastisk upplevelse. Inte bara för golfaren utan också för människor som vill umgås i en härlig miljö. De båda banorna är i mästerskapsklass fast samtidigt helt olika. Det är unikt att få den upplevelsen på en och samma plats, säger Thomas.

Boka golflektioner på PGA Sweden

Utöver banorna finns ett stort träningsområde där spelare har tillgång till den absolut senaste utrustningen. Samt ett toppfräscht hotell med 45 bäddar. Exempelvis finns en Academy som har en unik uppsättning av utrustning för utprovning och analys. Bland annat erbjuds Gear Sports produkter som bara finns på några få platser i Europa. Det finns alltså alla möjligheter för en golfupplevelse som är helt fantastisk.
— Vi riktar oss till alla, men de som söker sig hit är ofta väldigt golfintresserade och beredda att lägga ner lite extra pengar för att upplevelsen ska vara så bra som det bara är möjligt. Vi har stor tillgänglighet vilket gör att man nästan alltid kommer ut på banan, något som verkligen uppskattas. Vi har folk från hela världen som kommer hit och spelar. När de väl hittat hit får vi ofta höra hur bra och prisvärd golfen är i Sverige. Det känns otroligt kul att fler både i landet och utomlands fattat tycke för golf på senare tid.

PGA Sweden på Instagram

Henrik Stenson, Annika Sörenstam, Helen Alfredsson, Peter Hanson och Prins Daniel. Det är några av alla de namnkunniga medlemmar som PGA Sweden National kan stoltsera med. Ett bevis på att anläggningen nått sin ambition att uppskattas av de allra bästa. Samtidigt har klubben högre ambitioner än så. Att bli flaggskeppet inom svensk golf som ska locka ännu större internationella tävlingar. Men också finnas tillgänglig för golfare som vill ha en upplevelse att minnas för alltid.
— Tanken har hela tiden varit att skapa en klubb i Sverige som kan locka de allra största tävlingarna. Vi har därför varit noggranna med att följa PGA:s krav och har som tack fått låna deras namn. Det skulle PGA aldrig göra om de inte såg detta som en förstklassig plats för golf under många år framåt.

PGA Sweden på Facebook

PGA Sweden National anordnar varje säsong mängder av tävlingar. Både för eliten och för spelare som är där för att ha trevligt och njuta av en härlig golfupplevelse. Klubben satsar stort på sin juniorverksamhet, både de riktigt duktiga spelarna och de som inte alls har samma ambitioner. Den förstklassiga anläggningen är noga med att inte exkludera folk. Utan vill att alla ska må bra och få med sig ett positivt minne som sitter kvar under lång tid framöver.
Här välkomnar vi alla med öppenhet och respekt. Vi är stolta över vår klubb och brinner för att dela med oss av vår glädje. Vi ger dig bara det bästa.

Boka golfpaket på PGA Sweden