Därför är Portugal världens bästa golfland: ”Skiljer sig mycket från övriga Europa”

Portugal har utsetts till världens bästa golfdestination. Något golfresebyrån Portugolf sannerligen håller med om. Portugal-experten berättar vad som gör landet i sydväst till en riktig golfpärla.

Till ytan och befolkningen är Portugal ett relativt litet land. Men när det kommer till antalet högklassiga golfbanor ligger det lilla landet längst ut på den iberiska halvön i framkant. Det var inte alls länge sedan organisationen World Golf Travel Awards utsåg det populära turistlandet till världens bästa golfdestination. Något vi svenskar har stor förståelse för. Varje år vallfärdar mängder av svenska golfare till sydvästra Europas spets för att njuta av en härlig golfsemester.
— Att jobba med Portugal är en stor förmån. Det är ett väldigt stabilt klimat från september till maj som passar golf otroligt bra. Dessutom gillar jag verkligen maten och naturen med de långa stränderna och det vackra men på många ställen dramatiska kustlandskapet. Historiskt sett har Portugal ofta fått stå i skuggan av Spanien men för mig är favoriten solklar, säger Peter Åkesson ansvarig på golfresebyrån Portugolf.

FOTO: Praia D’El Rey Golf.

Läs mer om Portugolf och Portugals fantastiska golfdestinationer

Många av Europas bästa banor
Att hitta fina golfbanor i Portugal är ungefär lika lätt som att hitta en Mc Donalds eller Ica i Sverige, de finns verkligen överallt. Banor som Monte Rei, West Cliffs, The Oitavos, San Lorenzo och Praia del Rey klassas av många bland Europas bästa banor. Med djupa bunkrar, ondulerade greener och utsikt över Atlanten är den sistnämnda banan en plats golfare inte verkar kunna motstå.
— Kvaliteten på Portugals golfbanor är överlag väldigt hög. Dels för att klimatet är så gynnsamt men också för att det är så hög konkurrens att det helt enkelt inte går att trumma på kvaliteten. Det finns så mycket bra golfbanor som slåss om gästerna att det skulle vara omöjligt att locka folk om man inte kan erbjuda en riktigt bra golfupplevelse, säger Peter.

Onyria Palmares Golf.

Läs mer om Portugolf och Portugals fantastiska golfdestinationer

”Superfin weekendstad”
Huvudstaden Lissabon och Algarvekusten har under de senaste åren varit populära resmål för Portugolfs gäster. På Algarvekusten ligger pärlor som Ferragudo, Carvoiero och Tavira med flera. För golfare som vill se en mer genuin bild av Portugal finns Lagos i den sydvästra delen, som erbjuder några av landets bästa golfbanor. Under den senaste tiden har de svenska Portugal-specialisterna börjat etablera sig i storstaden, Porto. Portugals näst största stad placerad uppe i den norra delen av landet är verkligen något utöver det vanliga, särskilt om man vill kombinera golf och storstad.
— Porto är en superfin weekendstad som jag gillar lite extra. Där finns mycket trevligt att göra som att ta en tur på floden, äta gott, besöka vingårdar eller ta en båttur på Duoro-floden. Självklart erbjuder Porto också mycket bra golf.

FOTO: Pestana Goldsmith.

Läs mer om Portugolf och Portugals fantastiska golfdestinationer

Skräddarsy din egen resa
Det finns inget land i Europa som har så många soldagar om året som Portugal. Det finns alltså inget land i Europa som erbjuder så många soliga golfrundor som det europeiska landet längst ut i sydväst. Portugolf erbjuder alltifrån korta weekendresor till longstay, vissa med golfvärd och andra utan, för att tillfredsställa gästernas önskemål. Resor som både går att boka individuellt och i grupp. Du och golfgänget kan på så sätt skräddarsy en resa för just er. Det finns alltså alla möjligheter att både upptäcka nya häftiga banor och få med sig nya golfvänner hem efter en resa till världens kanske bästa golfresmål.
— Möjligheterna är oändliga. Oavsett var i landet man hamnar. Vi har valt våra samarbeten med omsorg, vilket våra gäster uppskattar väldigt mycket. Alla våra anläggningar ska vara så bra att man vill rekommendera dem vidare, så att ännu fler får njuta av allt det fina som Portugal har att erbjuda.

FOTO: The Oitavos.

Läs mer om Portugolf och Portugals fantastiska golfdestinationer