Efter 15 års kamp — nu går det att köpa Sveriges mest exklusiva golftomter

Västervik Golf Resort är ett av golfsveriges största byggen någonsin. Nu går det att lägga beslag på exklusiva tomter i den populära sommarstaden. Och bli granne med både en golfanläggning i toppklass och en sagolik skärgård.

Redan 1995 fick de goda vännerna Joakim Sabel och Peter Billberg ett erbjudande som de bara inte kunde tacka nej till. Det handlade om att köpa Västerviks Golfklubb som hade körts totalt i botten och nu behövde starta om på noll. Fem år senare köpte de båda golfentreprenörerna också marken på området för att komplettera den vackra golfmiljön med fastigheter. Sedan dess har det tagit 15 kämpiga år innan detaljplanen till sist blev klar och bygget av Västervik Golf Resort äntligen tog fart.
— Få är så envisa som Peter och jag. Framförallt Peter, han har lagt ned overkligt mycket tid på det här. Vi hade kunnat ge upp för länge sedan men valde istället att kämpa i många långa år. Nu kommer det äntligen bära frukt. Delvis för oss men minst lika mycket för alla som älskar att spela golf i en fantastisk sommarmiljö, säger Joakim Sabel golfentreprenör och delägare i Västervik Golf Resort.

Bygget är tveklöst ett av golfsveriges största någonsin. Där 90 så kallade parhus, fyra stora lägenhetshus och en stor väg som ska ta människor emellan sina hem och golfbanan, ska stå klara inom en snar framtid. Redan nu har kommunen köpt upp en andel av tomterna som kommer användas till uthyrning. Dessutom har de båda företagen Myresjö Hus AB och Lågenergi AB köpt in sig. Dock finns fortfarande möjligheter att lägga beslag på de mest attraktiva tomterna i området, som sparats till sist.
— Det blir bostäder här som ska passa alla. Vi vill att barnfamiljer, äldre och yngre ska kunna leva här tillsammans på daglig basis. Men det går också att köpa en härlig sommarbostad om man vill pendla eller ha ett underbart sommarställe. Utöver närhet till golfbanan är det också nära till hamnen och stranden för den som gillar att båtliv, fiske eller bara sola och bada. Dessutom finns ett sprillans nytt utegym i området och snart en liten marina, säger Joakim.

Boka golfpaket

Att bygga hus intill en golfbana är en stor trend i hela världen och Sverige är inget undantag. Då finns alltså möjligheten att bosätta sig på en lugn och familjär plats med både nära till fina naturupplevelser och fritidsaktiviteter att göra med hela familjen. På Västervik Golf Resort är många av de 90 tomterna sålda men ännu finns chans att äga delar av den exklusiva marken.

Tylösand, Båstad och Visby är klassiska svenska sommarstäder. Nu blommar Västervik fram som en ny potentiell medlem i den ädla skaran. En plats att älska för alla golfspelare som gillar en upplevelse av högsta klass. Genom att bygga om tees och bunkrar har klubbens oerhört duktiga greenkeepers sett till att banan i år kommer att vara tipp topp. En känsla som bara förstärks av de sex vackra hålen längs med Östersjön.
— Sveriges kanske finaste skärgård ligger i Västervik med tusentals öar utanför. Gillar man Sveriges natur är det definitivt den vackraste platsen i Sverige, Västervik är östkustens pärla. Det är en makalös sommarstad med bra restauranger och den mysiga hamnen. Alltfler flyttar också dit på heltid. Det finns ju allt man kan tänka sig som skolor och ett av Sveriges bästa sjukhus, säger Joakim.

Utvecklingen med alltfler nya fastigheter intill golfanläggningar är något som mycket väl kan innebära en oerhört positiv utveckling för svensk golf. Genom att bo nära banan blir det väldigt smidigt att ta sig från hemmet till klubben. Som förälder är det en fantastisk möjlighet att enkelt kunna skjutsa barnen till en lugn och trygg miljö. Samtidigt som man själv kan njuta av nöje och trevligt sällskap tillsammans med familj och vänner. Joakim Sabel ser enormt positivt på utvecklingen som gör att golfen och det övriga samhället än mer kopplas samman.
— Mer folk omkring banorna kommer definitivt innebära fler spelare. Framförallt är jag övertygad om att det kommer leda till en stor ökning av duktiga juniorer. Enklaste sättet att hinna träna och spela är ju att bo nära.

Bli medlem