Efter hyllningarna: ”Man ska känna sig stolt över att vara med i Salem”

Salems Golfklubb har hyllats enormt under säsongen. Genom personligt bemötande och en bana i absolut toppskick har den hemkära klubben blivit Stockholms kanske största golffamilj, 365 dagar om året.

Golfbranschen styrs alltmer av priser och efterfrågan. Men ännu finns det goda alternativ som går mot strömmen. Salems Golfklubb är högst troligt det klarast lysande exemplet i Stockholm. Istället för att fokusera på ökad tillgänglighet och sänkta priser satsar klubben på att öka kvalitén på sina produkter för att på så sätt skapa mervärde. Salems Golfklubb ska vara mer än bara en golfförening, de vill vara ett andra hem för sina medlemmar. Om det är någon som ska klassas som pappa i den stora golffamiljen på Salem är det Peter Bäckbom. Den älskade pron gör sin 28e raka säsong på klubben. Han är ett levande bevis på allt som Salems Golfklubb står för.
— För tio år sedan valde vi en linje som innebar att jobba mot kvalité hela tiden. Vi ville ha Sveriges bästa banor konditionsmässigt och erbjuda service av högsta klass. Under dessa tio år har vi fått behålla samma personal och det skapar en kontinuitet som är nyckeln till framgång. Vi alla som jobbar här har samma värderingar, som vi vill sprida till våra medlemmar och gäster. Man ska känna sig stolt över att vara med på Salems Golfklubb, säger Peter.

FOTO: Salems Golfklubb.

Medlem

Salem365 är klubbens slogan. Alltså att det går att spela golf på den älskade anläggningen varenda dag året om. Under tidens gång erbjuder klubben sina medlemmar mängder av härliga aktiviteter. Inte bara på sommaren. Utan i fjol lockades exempelvis hela 139 spelare till Salems annandagsgolf, som fick spelas med dubbla kanonstarter. En smått otrolig bedrift.
— Vi tror stenhårt på den här linjen och försöker hela tiden skapa aktiviteter som ger mervärde. I två år har vi haft öppet året runt och det har fungerat jättebra. Våra tre ben banan, shopen och restaurangen håller alla riktigt bra kvalité. Spelar man här så får man hög kvalité på allt. Så är det, säger Robert Karlsson klubbchef på Salems GK.

FOTO: Erik Åberg.

Besök

Shopen, restaurangen och klubbverksamheten i all ära, mest beröm får Salems Golfklubb ändå för sin oerhört fina golfbana. I fjol utsågs klubbens banchef Fredrik Eriksson till årets greenkeeper i Sverige. Något som är långtifrån en slump. Den noggranne och hårt arbetande banchefen har väldigt stor del i klubbens framfart på sistone. För om det är något som uppfyller kravet på kvalité är det den gröna banan.
— Fredrik har tvärkoll på vad som händer och gör detaljerade scheman från vecka till vecka. Allt för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt. Han och våra andra duktiga banarbetare har verkligen jobbat enormt hårt. Det är många timmar av slit bakom den fina banan, säger Robert.

FOTO: Erik Åberg.

Facebook

På många håll i landet är det bara några få veckor kvar på golfsäsongen. Men inte på Salem365. Där är ju banan öppen med sommargreener året runt. Och efter en varm och torr sommar är den nu äntligen precis så där fin som en golfbana av högsta kvalité ska vara. Något klubben räknar med ska fortsätta hela vägen fram till det där populära eventet under julhelgen.
— På annandagsgolfen var det 10.5 på stimpen. Så det är inte bara öppet året runt, utan det är alltid bra rull på greenerna. Det ska vara lika bra oavsett årstid. Så att de som verkligen älskar golf alltid ska ha möjligheten att spela en fin bana. Dessutom är det väldigt viktigt att ha bra klubbsammanhållning. Alla ska få vara med och ha roligt på golfbanan tillsammans.

FOTO: Erik Åberg.

Läs mer