Enorma nybygget tog över golfmässan: ”Aldrig sett något liknande”

FOTO: Niklas Arial Media

Den stora golfmässan har flyttat till Ombergs Golf Resort. I den nya konferensanläggningen fick landets golfleverantörer visa upp sina nya prylar. Och samtidigt uppleva nyheter inom golfbranschen som säkerligen snart finns på många ställen runtom i landet.

Ombergs Golf Resort har ett par goda år på nacken, och har under längre tid känt sig redo att ta nästa steg i utvecklingen. Efter månader av planering och hårt arbete öppnades i våras en sprillans ny konferensanläggning. En byggnad på 1350kvm som innehåller en mässhall på 300 kvadratmeter, ett konferensrum som tar 150 personer och en trevlig lounge & bar. Därmed rymmer den nya konferensbyggnaden alla 150 personer som kan bo på anläggningen, på en och samma gång. Den nya byggnaden är tänkt att utveckla den populära golfresorten till en plats som kan stå värd för både större och mindre arrangemang året om. Redan första året blev det upp till bevis. Då den klassiska golfmässan Golf & Co för första gången lämnade Malmö för att inta det sprillans nya bygget.
— Vi har länge fått beröm för vår fina anläggning och känt att vi varit beredda att ta nästa steg. När vi kom fram till den här lösningen kändes det direkt helt rätt. Nu kan vi fortsätta hålla hög nivå på det vi alltid har varit bra på det vill säga golf, mat och boende och dessutom göra det till ännu fler, säger Jon Molneklev verksamhetschef på Ombergs Golf Resort.

FOTO: Niklas Arial Media

Med storslagna vyer över Vättern och närhet till E4an samt stora städer som Stockholm, Malmö och Göteborg, har Omberg blivit en populär mötesplats för många av landets golfare. Toppfräscht boende, god mat och service av högsta klass är alla bidragande faktorer till framgångsreceptet. Men framförallt har Ombergs Golf Resort fått beröm för sin fina bana. Både för det vackra läget och banans goda kondition.
— Har man väl spelat banan en gång vill man gärna spela den igen, för att den är så välskött och vacker. Vi jobbar stenhårt för att banan ska vara av högsta kvalitet från öppning till stängning. Nyligen hade vi ett gäng klubbchefer här från hela landet och de var helt lyriska. Vissa sa till och med att de aldrig sett något liknande, säger Jon.

FOTO: Niklas Arial Media

Att ligga i framkant är något Ombergs Golf Resort ständigt strävar efter. Därför görs många stora satsningar för att värna om miljön. Till exempel finns solceller integrerade i sedumtaket på den nya konferensanläggningen. Och tack vare detta kan anläggningen vara självförsörjande av el. Även kan de erbjuda kunder med elbil miljömärkt el. Nytt för 2018 är att det finns laddstolpar till elbilar på anläggningen, något som efterfrågats av tidigare gäster.
— Det är viktigt att hänga med i svängarna och tillgodose våra gästers behov. Det visar att man vill framåt. Miljötänket är väldigt viktigt men också att effektivisera arbetet för oss som sliter här varje dag. Därför har vi bland annat installerat robotar på rangen. En som klipper gräset och en som plockar bollar. Maskinen som plockar bollar tömmer dem i en tvätt som är placerad under marken 70 meter ut på rangen. När bollarna är rena skjuts de tillbaka med hjälp av tryckluft.

FOTO: Niklas Arial Media

Den automatiska rangen kommer säkerligen snart finnas på många klubbar runtom i landet. Den är en av många anledningar till att Ombergs Golf Resort går i bräschen för ”framtidens golf”. Det passar därför otroligt bra att just Omberg stod som värd när nästa års nyheter inom golfbranschen presenterades och testades under den stora golfmässan Golf & Co. Det första av många stora evenemang i den mäktiga konferensanläggningen.
— Johan Devinger som är ansvarig för mässan var väldigt snabb med att kontakta oss efter att allt stod klart. Han ville flytta mässan för att underlätta för besökare från norra delen av landet och såg oss som ett fantastiskt alternativ. Det känns otroligt roligt att redan ha fått ett så fint erkännande.

FOTO: Niklas Arial Media

Läs mer om Ombergs Golf Resort