Firade jubileum med världsmästarinnan: ”En show med mycket tjo och tjim”

Arninge Golfklubb fyller 30 år. Det firades med att bjuda in en femfaldig världsmästarinna. För att lära klubbens medlemmar att slå längre.

30 år har gått på Arninge Golfklubb. En tid fylld av många fantastiska milstolpar. Som den där dagen 2013 när Täbyklubben blev första anläggning någonsin att få pris som ”bäst i Stockholm” för andra gången. Det krävs ingen raketforskare för att inse varför golfare trivs på Arninge. Det är urtypen av en komplett golfklubb i klassisk anda. Stämningen är hemmakär, de olika faciliteterna håller otroligt hög nivå och banan är lika fin som den alltid har varit.
— Jag har svårt att förstå att vi redan fyller 30 år. Tiden har gått väldigt snabbt. Det känns fortfarande som att vi är en ung klubb. Jag har nästan varit här hela vägen från start och det är en stor ära att ha fått vara en del av den här resan, säger Lars Nordlöf klubbdirektör på Arninge Golfklubb.

Bli medlem

Självklart skulle Arninges stora jubileum firas och det med besked. Klubben bjöd nämligen in femfaldige världsmästarinnan Sandra Carlborg att ha en Clinic för medlemmarna för att lära dem hur man slår långt. Till sin hjälp hade hon en specialbyggd tee på driving rangen, designad för att passa just Long drive. Där fick Arninges medlemmar och gäster chansen att svinga ikapp med stjärnan.
— Det var första gången vi använde vår nya tee för ett event så vi tyckte att det passade perfekt att göra det med Sandra. Hon ska ju snart åka iväg och försvara sin titel och har ett väldigt fullspäckat schema så vi är väldigt glada och tacksamma för att hon ställde upp. Hela grejen med Long Drive är ju väldigt rolig och unik för golfen. Det är som en show med mycket tjo och tjim, säger Lars Nordlöf.

Besök

Till skillnad mot många andra anläggningar har Arninge Golfklubb klarat sig undan den svåra torkan. Med läget intill Ullnasjön finns tillräcklig tillgång till vatten för att hålla banan i grönt och fint skick. Just den fina banan är något Täbyklubben ständigt hyllas för. Det händer ytterst sällan att nya gäster inte blir imponerade. Den höga kvalitén i kombination med trevliga och utmanande hål skapar en extremt härlig golfupplevelse.
— Vår bana håller väldigt hög nivå. Jag är naturligtvis part i målet men jag har ändå spelat över 340 banor runtom i världen så lite koll har jag ju. Vi har inga konstiga Kalle Anka-hål som man bara blir irriterad på. Utan genomgående bra hål av olika karaktär. Vi brukar skoja om att vi är den bästa klubb som aldrig kommer med på Golf Digests topplista. Skulle folk komma hit är vi övertygade om att de skulle inse varför.

Facebook

Täby kommun har mängder av golfare. Lars Nordlöf hoppas att ännu fler av dem ska få njuta av alla de fördelar som finns med att ha en egen golffamilj på hemmaklubben. Genom att bli en del av den fina gemenskapen på Arninge Golfklubb.
— Vi tycker så klart att om man bor i Täby borde man vara med i en klubb här i kommunen och få uppleva alla de fördelar som finns med ett aktivt klubbliv. Att bli en del av gemenskapen och lära känna nya golfvänner. Det blir som att man får ett andra hem här på klubben.

Läs mer