Åda Golf & Country Club

ÅDA GOLF & COUNTRY CLUB: Golf och konferens — en extremt positiv överraskning: ”Vi är helt lyriska” 

Detta är ett annonssamarbete med Åda Golf & Country Club 

Golf och konferens — en extremt positiv överraskning: ”Vi är helt lyriska”
Antalet evenemang på golfbanan ökar i rask takt. Framförallt är golfkonferens ett allt vanligare koncept. Då företag väljer att jobba, bo, umgås, äta och givetvis spelar golf tillsammans. Som ett av landets bästa golfhotell satsar Åda Golf & Country Club mycket på att locka företag från olika branscher till den mysiga naturmiljön, runt en timme söder om Stockholm. Ett av företagen från huvudstaden som hittat dit är Affingo AB. De är extremt nöjda efter sin konferens på Åda Golf.
— När vi började planera fanns det några som var skeptiska till att lägga en konferens på en golfklubb. Vilket inte är så konstigt eftersom de aldrig spelat golf eller varit på en golfanläggning överhuvudtaget förut. Men efteråt är vi alla rörande överens om att det blev extremt lyckat. Både vi som älskar golf och de som aldrig testat innan. Det var en lugn miljö som bidrog till att vi fick mycket gjort och maten var ett jädra plus. Jag som är lite av en restaurangnörd kunde aldrig tänka mig att en golfklubb kunde bjuda på så god mat, säger Pelle Sandö VD på Affingo AB.

Till vardags jobbar Management och Businessintelligencebolaget Affingo AB med flera av landets största kunder som Vattenfall, Post Nord, Telia och Nordea. Tack vare en av företagets nyanställda Jimmy Lilja, som under sommaren 2018 jobbade som Tournament Coordinator på Åda Golf & Country Clubs historiska första tävling någonsin på den svenska golftouren, rekommenderade Sörmlandsklubben. Ett bevis på att den naturnära golfmiljön sannerligen är en plats som sticker ut från mängden.
— Det är tufft att som nyanställd gå in och rekommendera ett ställe så starkt som Jimmy gjorde. Han hade ju varit där och kört ett event tidigare och tryckte på att det var väldigt trevligt och bra på alla sätt. Det övertygade oss andra att vilja testa, och vilken succé det blev. Du kan fråga vemsomhelst här, alla kommer att säga samma sak. Det är inget snack om att vi kommer tillbaka, säger Pelle.

På klubbhusets övervåning finns en stor, ljus och öppen lokal som är vikt för konferenser och andra privata evenemang. En lokal som kan ta både mindre och större sällskap upp till 36 personer. Dessutom med fin utsikt över den stora golfbanan. Efter en hård dags arbete är det bara att gå ner i den trevliga restaurangen och ta en bit mat. Och bara några meter bort finns de uppfräschade stugorna samt möjlighet att göra mängder av olika aktiviteter. Men framförallt finns en riktigt fin golfbana, som gästerna från Affingo givetvis fick uppleva.
— Första dagen hade vi en golfaktivitet som alla på företaget kunde vara med på, oavsett om du spelat golf tidigare eller inte. Men självklart stannade vi som älskar golf kvar lite extra och spelade 18 hål. Det var så klart jätteroligt. Jag kan bara säga positiva saker om golf och konferens. Det är en kombo alla företag borde testa. Vi är helt lyriska, avslutar Pelle.

Film: Åda Golf & Country Club

Läs mer och boka din konferens för upp till 36 personer på Åda Golf & Country Club

***

Golfjulklappar — det vill golfare ha under granen
2018 börjar lida mot sitt slut, men ännu finns en av årets största höjdpunkter att se fram emot, julen. En högtid då det köps och delas ut mängder av paket i form av julklappar. Med bara några få veckor kvar till ”dopparedagen” är julklappshandeln i full gång. En tid då vi golfare har oändliga möjligheter att uppdatera vår utrustning både på kort och längre sikt. Vissa av oss nöter på året runt, medan andra sedan lång tid tillbaka har vintrat in bagen för att ta en paus från spelet. Oavsett, kan en och annan golfpryl under julgranen verkligen muntra upp. Antingen genom att hjälpa oss ta igenom den långa, mörka och kalla vintern ute på landets golfanläggningar. Eller genom att ge oss ett ljus i mörkret inne i värmen, när vi drömmer oss bort mot nästa golfsäsong.
— Många spelar vintergolf hos oss och behöver därför mycket varma kläder som ylletröjor, mössor, halsdukar och vantar. Men det kan också vara kul att få eller skaffa något som gör att man börjar längta till nästa säsong. Som man kan plocka fram när man drömmer sig bort mot stora gröna fairways. Tiden går fort och att ge bort en golfjulklapp kan vara ett sätt att skapa extra positiv energi som gör det lättare att ta sig igenom vintern, säger Stefan Lindell klubbchef på Åda Golf & Country Club.

På Åda Golf & Country Club finns ett stort julklappsbord med mängder av läckra prylar. Det kan vara allt från bollar till orimligt låga priser, och kläder med den klassiska klubbloggan, till böcker skrivna av klubbens egen hotellchef Camilla Danilda, som vid sidan av jobbet på golfanläggningen även är författare. Att uppdatera golfgarderoben är ett måste för att klara av livet ute på banan under årets kallaste dagar. Plagg som är extra populära vintertid är givetvis vantar. Både i form av extra tjocka golfhandskar för båda händer, och stora fodrade tumvantar som dras på över vinterhandskarna mellan slagen. Ett nödvändigt hjälpmedel för passionerade golfare.
— Fodrade tumvantar är inte avsedda att spela i men hängs smidigt på bagen och träs över golfhandskarna för att värma kalla händer mellan slagen. De passar självklart bra även under andra årstider om det är kallt ute eller om man är frusen som person, både på och utanför golfbanan. Det är viktigt för oss att erbjuda kläder som man både ska kunna ha på banan och i sin övriga vardag, säger Stefan.

Det spelas golf i stora mängder året runt på Åda Golf & Country Club. Ett faktum som är svårt att förstå när man står inne i klubbhuset och blickar ut mot dimman som täcker greenen på 18e hålet, bara några meter bort. Klubbchef Stefan Lindell blickar redan framåt mot nästa golfår. Men tills dess är det mycket golf kvar att spela på anläggningen. Möjligtvis snart med en och annan julklapp i bagen.
— Här på Åda är det golf dygnet runt. Först är det golf, sedan är det After Golf, och efter det är det golf igen. Men jag gillar inte vintern så det är klart att jag redan längtar till när det är varmt och grönt härute igen. Man får blicka framåt så här års. Det är nyckeln för att ta sig igenom vintern. Att hålla blicken långt fram.  

FOTO: Åda Golf & Country Club

Läs mer och besök Åda Golf & Country Club

***

Framgångsreceptet för att mätta hungriga golfare: ”Försöker alltid lyssna på våra gäster”
Äta bör man annars dör man, och få saker är så uppskattade hos oss golfare som en riktigt god måltid på banan. Därför är golfkrogen på många klubbar lika viktig som själva spelet. En anläggning som satsar stenhårt på att leverera bästa möjliga matupplevelse är Åda Golf & Country Club. På Åda ska medlemmar och gäster aldrig behöva lämna hungriga.
— Vi har märkt att bra lagad mat gör stor skillnad. Därför är vi alltid noga med detaljer som hög kvalitet på råvarorna och att laga allt från grunden. Vi lagar mycket husmanskost. Till exempel stod vi nu i veckan och rullade tusentals köttbullar. Självklart fokuserar vi också mycket på vilt. Vi har ett nära samarbete med Svenska Viltbutiken som ger oss möjligheten att skaffa unika råvaror som kännetecknar just vår miljö.

Golfkrogen på Åda Golf & Country Club har öppet året om. Under säsong varje dag, annars bara på vardagarna. Med undantag för stora arrangemang som regelbundet arrangeras på anläggningen på helgerna. I restaurangen serveras frukost, lunch och middag. Under slutet av året kryddas också bar- och restaurangmenyn med ett rikt julbord. En klassisk julbuffé som givetvis präglas lite extra av viltkött. Staffan Tybelius driver Åda Golfkrog tillsammans med sin fru Erica. De lägger särskilt stor vikt vid att lyssna på sina gäster.
— Vi försöker alltid lyssna på våra gäster när de kommer med nya idéer. Det är väldigt viktigt med bra service och ett trevligt bemötande. Men också att kunna erbjuda det där lilla extra. Det kan vara allt från en stor och fräsch salladsbuffé till en hembakad kaka till kaffet. Dessutom bidrar ju allt som händer runtomkring väldigt mycket. Att driva en krog på en golfklubb är verkligen fantastiskt. 

Läs mer och besök golfkrogen på Åda Golf & Country Club

***

Golfhjältarna räddar våra banor över vintern
Golfsäsongen är över för många av landets golfare. Snö och minusgrader väntar inom kort i stora delar av landet. När vissa väljer att packa in klubborna för året börjar den viktigaste tiden på året för andra. För att banorna måste invintras för att klara av den kalla perioden. På Åda Golf har greenkeeperkåren sedan länge börjat förbereda banan för att klara av det kyliga klimatet. En process som innebär hålpipning, dressning mot snömögel och tömning av vattensystem. Bilden visar en green som är pipad och redo inför vintern. För att vara i bästa möjliga skick när det är dags att öppna upp i vår. Den absolut svåraste men också roligaste utmaningen för en greenkeeper. Att garantera hur det kommer se ut efter en kall vinter är nämligen helt omöjligt. En process som kan liknas vid att öppna upp en julklapp, utan att ha en aning om hur glad man kommer bli av innehållet. Så medan de flesta av oss golfare får våra julklappar redan nu i december får hjältarna ute på våra golfbanor vänta till våren. Då kommer det visa sig hur våra banor ser ut 2019. Så när du och dina golfvänner går ut och spelar er första runda nästa år, glöm inte att ägna en extra tanke av våra golfhjältar som gör detta möjligt. Våra osynliga nyckelspelare gör ett sådant fantastiskt jobb. Nu är det upp till oss golfare att hålla igång svingen så att vi kan gotta oss så mycket det bara är möjligt när säsongen 2019 svingar igång. För tro det eller ej, snart är vi där. 

Vill du få möjligheten att putta på de fantastiska greenerna på Åda Golf under 2019? Läs mer och teckna medlemsskap här!

***

Sveriges bästa golfhotell
En bra golfupplevelse kan handla om så mycket mer än bara spelet på banan. Om man får uttrycka det milt. Ofta är det faktiskt vad som händer omkring själva golfen som avgör hur bra din golfdag varit. Vi talar givetvis om service, mat, kringaktiviteter och boende för att nämna några. Det krävs en oerhört stor insats för att lyckas få ihop alla dessa pusselbitar och fler därtill. Därför är det bara att lyfta på hatten för de fyra klubbar som nominerats till ”Årets golfhotell” av World Golf Awards. Och ännu mer imponerande är det att vara nominerad två år i rad, som till exempel Åda Golf & Country Club. Med nyligen uppfräschade rum för upp till 36 personer, bana som håller nationell tour-klass, enastående mat och rymlig koferenslokal. Samt en vacker naturmiljö som bjuder in till mängder av roliga kringaktiviteter, som möjligheten att vandra Sörmlandsleden, åka bastuflotte, eller gå ett av Sveriges bästa trailspår, är det ingen tvekan om att Ådas faciliteter håller nationell toppklass. Tillsammans med Ekerum Golf & Resort (vinnare), Kallfors Golf & Hotell och Körunda Golf & Hotell bjuder Åda svenska golfare på Sveriges bästa helhetsupplevelse. Så tänk på det ifall du eller din golfkompis ofta behöver tröst efter en dålig rond. Det finns ju faktiskt inget snabbare och smidigare sätt än att få det direkt på plats. Golfen är helt klart en miljö där det går att njuta. Oavsett resultat i scorekortet. Det kan ett golfhotell av riktigt hög klass garantera.

Läs mer och besök ett av Sveriges bästa golfhotell

***

Största myten om golf
Att golf är en fantastisk sommarsport har väl knappast undgått någon. Däremot är det orimligt många som låter golfklubborna gå i ide under den svalare halvan av året. I samband med att utemöblerna plockas in, vinterdäcken åker på och julklapparna börjar köpas blir golfklubborna lätt instängda i något förråd eller garage för att vila över kallare tider. Varför då? Visserligen utmanar det kyliga klimatet oss golfare att hitta nya lösningar. Men det går sannerligen att både träna och tävla på golfbanan även under vintern. Många klubbar runtom i landet erbjuder spel på vintergreener, en av dem är Åda Golf & Country Club. Tack vare slagmattor och provisoriska greener går det att spela golf på den trevliga anläggningen året om. 18 hål kortas förvisso ned till nio, men fortfarande är det spel på samma bana precis som vanligt. Dessutom till kraftigt rabatterade priser. Och den varma koppen kaffe eller soppan i restaurangen kommer tveklöst smaka bättre än någonsin tidigare. Det finns alltså alla möjligheter att både njuta på golfbanan och utveckla spelet året om. För att det vanliga påståendet om att golf är en sommarsport är inget annat än en stor myt.  

Läs mer och spela vintergolf på Åda Golf & Country Club

***

Så firar du in julen på golfbanan
Det nalkas jul. Nu återstår endast åtta helger innan det är dags för traditionen som för många är årets stora höjdpunkt. De flesta firar in dopparedagen med ett stort och härligt julbord. Så även vi golfare. När frost, is och snö ligger på backen finns ändå möjligheten att ta del av den mysiga gemenskapen på golfklubben. Åda Golf firar in julen med ett långbord fyllt med läckra smakupplevelser som hör julen till. Med tanke på klubbens naturnära läge ligger självklart fokus på inspiration från det vilda. Så ta med din golfande familj och dina golfvänner, eller varför inte ta möjligheten att visa upp den underbara golfmiljön för någon annan som älskar julen och allt som hör till. Kanske hinner ni också ta en runda på niohålsbanan som ligger redo utanför fönstret.

Se hur Åda laddar inför jul:

Fira jul på Åda Golf & Country Club

***

Höst är bäst
Efter en lång säsong är vi nu inne på spurtrakan av golfåret 2018. Nu kan det vara sista chansen att få klä på sig sin varma höstoutfit och ge sig ut i det vackra golflandskapet. Det är ingen slump att höstgolf är det bästa många vet. Med vackra färger på träden och banor som fått ligga till sig ordentligt, finns alla möjligheter att njuta när man ger sig ut i blåsten och svingar klubborna.

I helgen är det sista chansen att få höstmysa på Ådas trevliga 18-hålsbana med ordinarie sommargreener. En bana som för bara några månader sedan fick besök av många av landets allra bästa golfare på Swedish Golf Tour. Något som svart på vitt ger bevis på att anläggningen tveklöst är av högsta klass.

Ni som inte hinner spela i helgen behöver inte gråta floder. Redan första november drar ju vintersäsongen igång. Då står en niohålsbana med provisoriska greener och slagmattor redo. Dessutom håller klubbhuset öppet varje dag mellan 10-15 och restaurangen bjuder på smaklig spis mellan 11-14. Det finns alltså alla möjligheter för golffantaster att få njuta av bra spel både under höst och vinter.

Besök Åda Golf & Country Club

***

Hjälp sheriffen att skapa bättre golf
Nästan varje gång du träffar green med ett bra slag blir det ett märke där bollen dimper ned. Ett så kallat nedslagsmärke som kanske verkar oskyldigt vid en första titt, men som kan förstöra mycket för många golfare. Som tur är finns dem som förgör dessa hemska märken. Som sheriffen på Åda Golf & Country Club som ständigt vakar över klubbens läckra bana. Men framförallt är det faktiskt du själv som golfare som måste ta ansvar. Både för din egen skull och för alla andra som är ute och spelar på banan. Ingen vill att ett nedslagsmärke ska förstöra. Varken på kort sikt genom ett dåligt hål. Eller på lång sikt genom att banan tar stryk. Så se till att alltid ha en greenlagare i fickan. Och håll ögonen öppna för dessa små förstörande märken på greenen. Då blir kommer sheriffen bli glad och golfen bli bättre för oss alla.

Ta del av ett exklusivt hösterbjudande på Åda Golf & Country Club

***

Golf — effektiv medicin mot stress
Vi lever idag i ett samhälle med otroligt mycket stress. Därför har det blivit viktigare än någonsin att ta tid för avkoppling och att bara njuta av stunden. Och vad passar bättre än att göra det på golfbanan. Efter att ha suttit still en hel dag inne på kontoret får du möjligheten att komma ut och röra dig i den friska luften och dessutom ha kul med vännerna, eller varför inte skaffa nya vänner. Se bara bilden nedan från hål 9 på Åda Golf. Om inte den ger en lugnande känsla, vet jag inte vad som gör det.

Läs mer och boka en golfrunda på Åda Golf & Country Club.

***

Segerjubel utöver det vanliga
Så här firar man ett riktigt bra golfslag under en härlig höstdag på Åda Golf:

Besök Åda och spela höstgolf när den är som absolut bäst!

***

Blåser medvind för Åda
Det blåser medvind för golfsverige! Efter en stekhet sommar har banorna äntligen fått ligga till sig. Nu är både vädret och underlaget som bäst för en härlig golfrunda. Vilket verkligen märks på Åda Golf & Country Club som ständigt utvecklas i positiv riktning och nyligen välkomnade sin 948e medlem. Se till att besök den mysiga anläggningen som i år stod som värd på SGT. Eller varför inte fixa ett medlemsskap på www.adagolf.se. Vid frågor eller funderingar är det bara att maila info@adagolf.se. 

***

ÅDA GOLF & COUNTRY CLUB: Golf och konferens — en extremt positiv överraskning: ”Vi är helt lyriska” 
Till toppen