Golf Plaisir slår fast — här är nya Kanarieöarna: ”Första gången blir man väldigt imponerad”

Golf Plaisirs resor till Förenade Arabemiraten ger svenska golfare upplevelser som saknar motstycke. När sol, bad, golf och häftiga upplevelser kombineras på ett unikt sätt. Något som lett till att resmålet vuxit fram som ett hett alternativ till populära Kanarieöarna.

Lyx, ett kort ord som sammanfattar Förenade Arabemiraten på bästa vis. I de sju emiraten längst ut på den sydöstra spetsen av den arabiska halvön ska allt vara störst, bäst och vackrast. Tack vare enorma oljeresurser har landet, som till stor del livnär sig på turism, skapat en plats som är något alldeles speciellt. Golfen i Förenade Arabemiraten är givetvis inget undantag. I fem av de sju emiraten spelas det golf. Och det är inte vilken golf som helst, utan förstklassig golf. Golf Plaisir arrangerar varje år otaliga resor till den populära golfdestinationen. Framförallt under det mörka och kyliga svenska vinterhalvåret. För det är samtidigt då golflivet på den arabiska halvön är som bäst.
— Förenade Arabemiraten är en utmärkt kombination av sol, bad och golf. Särskilt under vinterhalvåret då klimatet är väldigt behagligt. Temperaturerna ligger på cirka 25 grader på dagarna med kyligare morgnar och kvällar. Dessutom regnar det nästan aldrig. Det är därför jag tror många väljer att lägga sin semester i Förenade Arabemiraten. För några år sedan såg folk en resa till Dubai som något nytt och unikt. Men nu har det normaliserats som en resa väldigt många väljer att göra, säger Johan Kullenberg marknadschef på Golf Plaisir.

Yas Links, Abu Dhabi. FOTO: Jacob Sjöman/Sjöman Art.

Läs mer om golf i Förenade Arabemiraten och boka din golfresa med Golf Plaisir

Enda inlandsbana
Golf Plaisir jobbar med tre destinationer i Förenade Arabemiraten. Al Hamra i emiratet Ras Al Khaimah ligger i den nordvästra delen av landet längsmed Persiska viken. En vacker resortbana i väldigt gott skick. Att avslutningen på Challengetouren spelas där bevisar banans höga nivå. Också att golfen kompletteras med femstjärnigt boende och havet precis intill. Al Ain kallas ”trädgårdsstaden” eftersom parkerna duggar tätt i landskapet som ligger mitt inne i öknen, den enda stad i hela landet som inte ligger längsmed kusten. Däremot kan den lugna staden, utöver vackra trädgårdar, stoltsera med låg luftfuktighet och därmed behagligare klimat än på andra ställen.

Ultimat för den kräsne golfaren
Golf Plaisirs övriga två banor ligger i huvudstaden Abu Dhabi. Samarbetsresorten Westin beskrivs vara ultimat för den kräsne golfaren som vill ha högsta kvalitet till rimliga pris. Westin Abu Dhabi förgylls av flera absoluta toppbanor, som Abu Dhabi Golf Club vars klubbhus bestående av en magnifik falk är den kanske mest kända anläggningen. En plats som varje år står som värd för en tävling på Europatouren. Och blir vistelsen i Abu Dhabi inte komplett genom att besöka ovanstående banor finns bland annat mäktiga Yas Links rankad som emiratets bästa bana. Och bara cirka en timme bort ligger omåttligt populära Dubai. Samtidigt är det mysiga resortlivet att föredra för de allra flesta.
— Första gången i Dubai blir man nog väldigt imponerad. Men sen är det mycket skönare att vara ute på en resort. Där får man ett annat lugn och kan njuta av semestern i fulla drag. Det är genomgående väldigt mycket lyx i hela landet. Servicenivån är extremt hög och de femstjärniga hotellen borde nästan ges ännu högre betyg, då de håller klart högre klass än många andra femstjärniga hotell runtom i världen. Jag har varit i Förenade Arabemiraten vid flera tillfällen och blir lika fascinerand varje gång. Det har gjorts otroligt stora investeringar, särskilt för att satsa på turismen. Landet lever helt klart upp till förväntningarna. Man får verkligen allt man är ute efter och lite till, säger Johan.

Abu Dhabi GC, Abu Dhabi. FOTO: Jacob Sjöman/Sjöman Art.

Här finns Golf Plaisir på Instagram

Världens största green
Kvalitet är ledordet för hela Förenade Arabemiraten. Oavsett om det handlar om golf eller något annat. Här ska man vara bäst. Något som bland mycket annat signifieras av världens högsta byggnad Burj Khalifa, Ferrari World med världens snabbaste berg-och dalbana och världens första alpina skidbacke inomhus. Golfmässigt har exempelvis Al Ain ett av världens längsta hål på över 600 meter och Montgomerie i Dubai stoltserar med världens största green.

Kvalitet före kvantitet
Att kvalitet går före kvantitet visas tydligt genom golfen. I Förenade Arabemiraten finns nämligen bara 20 golfbanor. Trots detta kan landet visa upp fler topp 100-banor än de flesta andra länder. Mest uppmärksammad är Jumeirah Golf Estates där Race to Dubai avgör Europatouren varje år. Dubai ligger i anknytning till alla tre golfresorter som samarbetar med Golf Plaisir. Det finns alltså alla möjligheter att få uppleva den omtalade staden genom en eller flera dagsutflykter. Månne kombineras utflykten med att se världens bästa spelare på overkligt nära håll, om resan görs i samband med Race to Dubai. En möjlighet som verkligen uppskattas av Golf Plaisirs gäster.
— Vill man kombinera extremt bra golf med att se de bästa spelarna vågar jag påstå att det inte finns något bättre alternativ. Det är väldigt enkelt att ta sig till tävlingen på finaldagen och se spelet från nära håll. De flesta som åker med oss tar spelledigt en dag för att uppleva Dubai. Jag har besökt Dubai regelbundet i cirka 20 år och är fascinerand av utvecklingen som sker hela tiden. Under dessa 20 år har Dubai gått från att vara en liten stad till en riktig världsmetropol. Det är svårt att förstå ibland när man går runt på de stora sanddynerna och letar efter sin boll.

Al Hamra, Ras Al Khaimah. FOTO: Jacob Sjöman/Sjöman Art.

Här finns Golf Plaisir på Facebook

”Viktigt att känna igen sig”
Alla Golf Plaisirs resor bygger på samma koncept. Att kombinera individuella upplevelser med en gruppdynamik som ska leda till att resenärerna har roligt tillsammans både på- och utanför golfbanan. En golfvärd möter upp de nyanlända gästerna på flygplatsen och finns sedan tillhands under hela vistelsen. Golfvärden fungerar som en trygg punkt, som både är ansvarig för att boka starttider och arrangera aktiviteter utanför spelet. På så sätt har folk möjlighet att lära känna varandra och samtidigt snabbt och smidigt få hjälp att lösa eventuella frågetecken. Enligt Johan Kullenberg har Förenade Arabemiraten blivit en stor konkurrent till omåttligt populära semestermålet Kanarieöarna.
— Det är viktigt att man ska känna igen sig när man åker med oss. Även om man hela tiden åker till olika resmål. Man ska inte köpa grisen i säcken utan verkligen veta vad man får. Alla som åker med har ju ett gemensamt intresse så det finns alla möjligheter att trivas tillsammans. Gillar man livet på Kanarieöarna med sol, bad och golf och samtidigt vill ha lite extra lyx, ska man välja Förenade Arabemiraten. Det är faktiskt den ultimata golfresan under vintern.

Al Ain, Abu Dhabi. FOTO: Jacob Sjöman/Sjöman Art.

Läs mer om golf i Förenade Arabemiraten och boka din golfresa med Golf Plaisir