Golfarna döpte läckra signaturrätten: ”Kan inte leva utan varandra”

Skytteholm Hotell & konferens skulle mycket väl kunna titulera sig golfboende. Där kryllar det nämligen av golfande gäster. Det har till och med gått så långt att spelarna själva fått ge namnet till sommarens stora signaturrätt.

Längsmed Sveriges tredje största sjö, den otroligt vackra Mälaren, ligger Mälarö GK Skytteholm. Precis intill ligger en Herrgård där gästerna på den populära anläggningen trivs som allra bäst. Skytteholm Hotell & konferens lockar varje år tusentals golfare att njuta av sin upplevelse till max genom att bo, äta och koppla av innan- och efter en dag på golfbanan.
— Vi har en jättevacker natur där man kan koppla av, gå mysiga långpromenader, bada i Mälaren, basta, spela kubb eller låna fiskespön. Dessutom ligger vi ju precis intill golfbanan, säger Lotta Ahlin hotelldirektör.

Läs mer

Skytteholm Hotell & konferens består av två stora byggnader, Skyttegården och Herrgården. I Skyttegården finns 58 dubbelrum, varav ett är handikappanpassat. Medan Herrgården består av 16 dubbelrum varav en bröllopssvit. Boendet i all ära, vad som Skytteholm Hotell & konferens är som mest känt för är den läckra maten. I vardera byggnad finns en stor restaurang som serverar närproducerad och säsongsbetonad mat av absolut högsta klass.
— Vi har ett otroligt duktigt kök som alltid är väldigt måna om att maten ska vara bra. Där görs allting från grunden. Vi har även en egen bagare som bakar bröd och andra godsaker. På sommaren öppnar vi en sjökrog intill vattnet med en särskild meny, säger Lotta.

Sjökrogen

Sommarmenyn som serveras i Sjökrogen innehåller framförallt en specifik rätt som ska passa golfare som handen i handsken. En rätt som faktiskt efterfrågats av Skytteholms golfgäster och därför döpts till just ”Golfaren”. Rätten är en oxfilétoast med hemligt recept som kompletteras av bakpotatis och sallad. En måltid som både ska vara oerhört god och mättande före- eller efter golfrundan.
— ”Golfaren” är uppbyggd som en liten segelbåt och brukar uppskattas väldigt mycket av alla våra golfande besökare. Vi har ett nära samarbete med golfanläggningen intill och har därför väldigt många golfare hos oss. Vi kände att vi ville göra något riktigt bra som skulle passa just dem och det blev ju minst sagt en succé.

Facebook

Golfanläggningen som Lotta Ahlin pratar om är givetvis Mälarö GK Skytteholm. I samarbete med Mälarö och Troxhammar Golfklubb som numera tillsammans bildar Golf West erbjuder Skytteholm Hotell & konferens ständigt populära golfpaket. Då ingår allt Skytteholm har att erbjuda samt dagsgreenfee på utvald bana. Även anordnar anläggningarna tillsammans skräddarsydda paket som golfkurser, samt särskilt förmånliga lösningar i samband med tävlingar. Helt enkelt ett samarbete som är så bra som det bara kan bli. För att gynna golfspelarna.
— Vi kompletterar och hjälper varandra på bästa sätt. När vi har stängt i restaurangen på dagarna har de öppet och vice versa. Ofta äter man en härlig frukost hos oss, är på golfanläggningen hela dagen och kommer tillbaka till oss på kvällen. Samarbetet är därför så klart väldigt fördelaktigt för oss båda. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att vi inte kan leva utan varandra.

Golfpaket