Golffesten ger glädje som läker: ”Fantastiskt hur många stora hjärtan som finns”

För 13e gången i ordningen arrangerar Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus ”Barngolfen”. I år för första gången på Kungsbacka Golfklubb. Ett evenemang som tveklöst kommer att bli något exceptionellt.

Att varje morgon kunna stiga upp ur sängen och leva våra liv utan svåra skador eller sjukdomar är en vardag de flesta av oss ser som en självklarhet. Men så är inte fallet för alla. På Drottning Silvias barnsjukhus bor hundratals barn som varje dag brottas med problem vi andra har svårt att relatera till. De flesta av dem kommer relativt snart att bli friska men för några av dem slutar livet här.
— Det är fantastiskt hur stort engagemang och stora hjärtan som finns. Vi vill skapa så mycket glädje för dem som vi bara kan och få dem att glömma sin sjukdom för en stund. Det betyder väldigt mycket för barnen och deras familjer. Att de får en uppmuntran och energiboost när de behöver den som mest, säger Madeleine Wahlberg projektledare för Drottning Silvias Stiftelse.

 

 

 

 

FOTO: Glenn Unger.

Läs mer om Kungsbacka GK

En av barnens stora höjdpunkter varje är är Barngolfen. Sveriges största välgörenhetstävling som grundades 2002 av anställda på Drottning Silvias Barnsjukhus. Sedan dess har det arrangerats tolv gånger om. Inför årets 13e upplaga flyttas evenemanget för första gången till Kungsbacka Golfklubb.
— Vi kommer verkligen försöka sätta vår egen prägel och förhoppningsvis göra det minst lika bra som tidigare. Jag tror vår stora anläggning blir perfekt för att vara värd för detta fina initiativ. Och vi har otroligt många flitiga volontärer som redan erbjudit sig att ställa upp och arbeta gratis så att detta verkligen blir en dag att minnas för alltid, säger Andri Reumert klubbchef på Kungsbacka Golfklubb.

FOTO: Kungsbacka Golfklubb

Bli medlem på Kungsbacka GK

Redan tidigt på morgonen börjar dagen med en stor gemensam frukost för alla deltagare. Till tävlingen har företag runtom i landet anmält varsin boll där tre anställda får spela tillsammans med en kändis och ett golfproffs. Kända namn som anmält sig till årets upplaga är exempelvis de minst sagt kända idrottslegendarerna Anette Norberg, Magnus Wislander och Thomas Ravelli. Samt golfprofiler som Carin Koch, Sophie Gustafsson och syskonen Frida- och Markus Kinhult. Dessa lottas in i bollar med de anmälda företagen och spelar sedan en femmanna-scramble. Vid sidan av själva tävlingen anordnar klubben ett stort kalas för alla de sjuka barnen från Drottning Silvias sjukhus.
— Barnen kommer att komma hit med sina familjer och då arrangerar vi ett stort barnkalas. När barnen och deras syskon och föräldrar kommer få testa på golf och andra roliga saker. Det finns ett antal kändisar på plats som inte är med och spelar utan istället går runt med barnen och deras familjer till olika stationer. Dessutom bjuds det på pannkakor och annat gott, säger Andri Reumert.

Lotta Engberg fick många goda skratt under Barngolfen 2017. FOTO: Glenn Unger.

Spela golf på Kungsbacka GK

Efter tävlingen och festligheterna på dagen är över slussas alla människor till en galamiddag på Elite Hotell i Göteborg där det blir prisutdelning och en stor auktion där chansen finns att köpa väldigt fina prylar som kändisar och golfstjärna som deltar i tävlingen lyckats samla ihop.
— Det är så otroligt olika för olika individer vad som de tycker är roligast. Vissa är helt tokiga i clownerna medan andra är sålda på att få gå in i musikstudion och spela in en låt. Vi försöker därför ha ett så brett utbud av aktiviteter som det bara är möjligt så att alla oavsett ålder och intressen hittar saker som de tycker är kul, säger Madeleine Wahlberg.

FOTO: Lars Ardarve.

Senaste nytt från Kungsbacka GK

Både Drottning Silvias Stiftelse och Kungsbacka golfklubb är oerhört laddade inför årets evenemang. De båda hoppas att så många som möjligt väljer att engagera sig. En förhoppning Andri Reumert förklarar på bästa sätt.
— Glädje läker. Folk har lättare att bli friska när de får uppleva glädje så är det ju bara. Att få glädja de här barnen känns väldigt speciellt. Det kan inte bli finare än så.

FOTO: Glenn Unger

Läs mer om Barngolfen 2018

 

Vill du stödja Barngolfen: Swisha ditt bidrag till 900 8343 eller gör en insättning på bankgiro 900-8343!